Milli Eğitim'e 'Puanlamada Usulsüzlük Yaptılar' Suçlaması

Milli Eğitim'e 'Puanlamada Usulsüzlük Yaptılar' Suçlaması

Adana'da iki eğitim sendikası, okul müdürlerinin atamasında haksızlık ve hukuksuzluk yapıldığını, bazı ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürlerinin yandaş sendika lehine puanlama yapıp görevlerini kötüye kullandıklarını ileri...

Adana'da iki eğitim sendikası, okul müdürlerinin atamasında haksızlık ve hukuksuzluk yapıldığını, bazı ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürlerinin yandaş sendika lehine puanlama yapıp görevlerini kötüye kullandıklarını ileri sürerek, Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim Sendikası ile Eğitim İş Sendikası üyeleri, merkez Seyhan ilçesi İnönü Caddesi üzerindeki adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Kamil Köse, Türkiye'nin her geçen gün insan haklarından, hukukun üstünlüğü prensibinden, yargı bağımsızlığından adım adım uzaklaştığını belirterek, "Bu millet, darbeci yaklaşımları dahi aratan, antidemokratik yaklaşımlarla demokrasi olmaktan her geçen gün uzaklaşan bir ülkede yaşamak zorunda kalmaktadır." dedi.

AK Parti iktidarının evrensel hukuku 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının ardından elinin tersiyle ittiğini kaydederek, çıkarılan kanunların siyasi iktidarın değirmenine su taşıdığını bildirdi. Köse, "Bu ülke hiç kimsenin babasının çiftliği değildir. Bu ülkenin insanlarını düşüncelerine göre, siyasi ideolojik duruşlarına göre kamplara ayıramaz. Anayasa ve kanunlar başbakan da olsa cumhurbaşkanı da olsa bakan da olsa hiç kimseye böyle bir hak vermemektedir." diye konuştu.

Dünyanın hiçbir ülkesinde bir kanunla, bir gecede insanların unvanlarının ellerinden alınmadığını anlatan Köse, haksızlıklar için hak aradıklarını sözlerine ekledi. Daha sonra Köse ile Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Galip Reha Ertekin ve sendika avukatları suç duyurusu için adliye binasına girdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.