Milli Eğitimdeki Müdür Kıyımı Protesto Edildi

Milli Eğitimdeki Müdür Kıyımı Protesto Edildi

AK Parti’nin emniyet, yargı, diyanet ve milli eğitimdeki tasfiyelerine tepkiler sürüyor. Amasya’nın Merzifon ilçesinde Türk Eğitim-Sen ilçe temsilciliği de milli eğitimdeki müdür kıyımını protesto ederek tepki gösterdi. Merzifon Cumhuriyet...

AK Parti’nin emniyet, yargı, diyanet ve milli eğitimdeki tasfiyelerine tepkiler sürüyor. Amasya’nın Merzifon ilçesinde Türk Eğitim-Sen ilçe temsilciliği de milli eğitimdeki müdür kıyımını protesto ederek tepki gösterdi.

Merzifon Cumhuriyet meydanında toplanan sendika üyeleri ilçede kıyıma uğrayan 13 okul yöneticisinin hükümetin çıkardığı yönetmelikle görevden alınmasına tepki gösterip, ‘Adalet istiyoruz’ dediler. Basın açıklamasına sendika üyelerinin yanı sıra BBP Merzifon İlçe Başkanı Kani Karakullukçuoğlu ve MHP İlçe Başkanı Fatih Aydın da katıldı.

Türk Eğitim Sen Merzifon Temsilcisi Hacı Ali Özden’in yaptığı basın açıklamasında, hukuksuz, kanunsuz şekilde görevden alınan müdürlerden birinin ifadesine yer verip, “Evet çok çalışkan ve işini iyi yaptığını biliyoruz. Ancak sosyal medyada sivri paylaşımları var” şeklinde garip cevap aldıklarını söyledi. “Kendilerini aklama peşindeler” diyen Özden, “Ülkemizin demokrasiyle yönetildiğini ve anayasamıza göre insanların özgür bireyler olduğunu unutmuşlar. Bizleri kendi kalıplarına koymaya çalışmışlardır. Onlar gibi düşünmediğimiz için, bizlerden kurtulma yoluna gitmişlerdir” ifadelerini kullandı.

“Yılmayacağız, mücadele edeceğiz” diyen Hacı Ali Özden, kıyımın ahlaki ve vicdani boyutuna da değindi. Hz. Peygamber’in (sav) veda hutbesinde, ‘Haksızlık yapmayın, haksızlığa da boyun eğmeyin” hadisini hatırlatan Özden, “Yarın büyük mahşerde sizlerle hesaplaşacağız.” dedi.

Uygulanan sistemin eşitlikçi olmadığını vurgulayan Özden, bu sistemle 3-5 kişinin emrinde müdür ataması yapıldığını belirterek, “Kariyerin, liyakatin ve yeteneğin yerini yalakalık alacaktır.” şeklinde konuştu. Bu kıyım karşısında kamuoyunun yegâne güç olduğunu hatırlatan Özden, haksızlığa karşı milletin sessiz kalmamalarını istedi.

Zaman zaman tezahüratla tepkilerini gösteren grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.