Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İlk Ders Yılı Zilini Çaldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İlk Ders Yılı Zilini Çaldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankaya-Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. Avcı, törende temsili olarak ilk ders zilini çaldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankaya-...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankaya-Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. Avcı, törende temsili olarak ilk ders zilini çaldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankaya- Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılış töreni katıldı. Katıldığı programda konuşan Bakan Avcı, sağlık içinde, huzur içinde, mutluluk içinde başarılı bir eğitim öğretim yılı dileyerek “Bugün 16 milyon 400 bin öğrencimiz okula başlıyor, eğitime başlıyor. bu pek çok ülkenin nüfusundan daha fazla bir büyüklük ifade ediyor. Üniversite öğrencilerimiz ile birlikte 20 milyona yaklaşıyoruz. 850 bini aşkın öğretmenimiz görev yapıyor.” açıklamasında bulundu.

Bu eğitim- öğretim yılını özellikle burada bu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde açılmasının çok özel bir nedeni olduğunu kaydeden Avcı, “Gerek kalkınma planlarımızda, gerek hükümet programımızda gerek bakanlığımız stratejik planlarında mesleki eğitime verdiğimiz önemi bir kere daha kamuoyu ile paylaşmaya vesile olsun diye özellikle burayı seçtik.” diye konuştu.

Avcı, konuşmasına şöyle devam etti: “Çünkü artık hatırlamak istemeyeceğimiz nedenlerle mesleki ve teknik eğitimin önü uzun bir süre kapalıydı. Dolayısıyla bu okullarımız hak ettikleri ilgiyi maalesef yakın zamanlara kadar göremiyorlardı. Oysa burada çok güzel işler yapılıyordu. Şimdi de yapılıyor. Bundan sonra da yapılacak. Burada birinci sınıf eğitim veriliyor.”

Avcı, mesleki okulda verilen derslerden bazılarını örnek vererek “Biraz önce okulun tanıtım dosyasından size başlık okuyayım: Mobilya ve iç mekan tasarımı, elektrik-elektronik teknolojisi, makine teknolojisi, metal teknolojisi okutuluyor.” bilgisini verdi.

“BU YILDAN İTİBAREN KÖKLÜ DEĞİŞİMLER YAPILACAK”

Avcı, konuşmasını “Bu yıldan itibaren özellikle mesleki ve teknik eğitim alanında çok köklü değişimler, dönüşümler yaptığımızı ve bu okulların önümüzdeki yıllarda öğrencisi olmak için kıyasıya yarışılan okullar olduğunu sizlerde göreceksiniz. İlerde de meslek hayatına atıldığınızda da bu okullardan mezun olmanın gurunu yaşayacaksınız. Bizim bir şiarımız var. Az laf çok iş.” diye tamamladı.

Konuşmanın ardında Avcı, temsili olarak 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ders yılının ilk zilini çaldı. Sonrasında ise sınıfları gezen Avcı, öğretmen ve yetkili kişilerden bilgiler aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.