Milli duygular üzerinden rant!

Milli duygular üzerinden rant!

Şehit aileleri ve gaziler üzerinden yardım toplayan istismarcılara kamuoyundan ciddi tepkiler geldi. Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların bu tür yardım kampanyalarına itibar etmemesini istedi

Şehit aileleri ve gaziler üzerinden istismar zirve yaptı. Türkiye'nin birçok şehrinde şehit aileleri ve gaziler adına sadaka kutuları, elbise kutuları kurularak, Türk toplumunun milli ve manevi duyguları istismar ediliyor. Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ise vatandaşları bu tür yardım toplama kampanyalarına itibar etmemesi konusunda uyardı. Giysi toplamak veya sadaka kutularıyla gazilere ve şehit ailelerine yardım toplanamayacağını kaydeden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, "Şehit aileleri ve gazilerimiz adına giysi toplamak ve benzeri rezaletler artık son bulmalı. İstanbul'da bin tane elbise kutusu bulunuyor. Ayrıca  Ankara'da ve İstanbul'da sadaka kutuları var. Bunlar şehit ailelerini ve gazilerimizi çok incitiyor. Konya'da dergi satan insanlar var. Şeffaf kutu içerisinde Türk bayrağı gönderenler var. Gittikçe artan bir çok istismarcı kişilerin PTT şubelerinde sadaka kutuları, büyükşehir belediye sınırları içinde eski elbise kutuları olmak üzere, iş adamları aranarak şehit ve gazi çocuklarına burs verileceği söylenerek para toplanıyor. Karşılığında ise yardımda bulunan kişilere hediye kutuları gönderiliriyor.  Şehit ve gazilerin adını kullanarak dergi, gazete, mecmua gönderilerek abonelik yapılmaya çalışılmaktadır.  Şehidin kanına ekmek doğrayarak kermes, kampanya, etkinlik düzenlenmektedir" dedi.

BİZLER DİLENCİ DEĞİLİZ

Böylesi vakıfların çıkar başında koşan sivil toplum kuruluşları olduğunu kaydeden Işık, "Çıkar peşinde koşan dernek,vakıf veya kişilerin yaptıkları şehit ailelerimizi ve gazilerimizi rencide etmekte, onurlu duruşlarını zedelemektedir. Bizler dilenci değiliz. İstemekten daha çok vatanına, milletine, bayrağına, canını, bedenini, kanını ve uzvunu veren insanlarız. Bundan sonrada nasıl bir katkı yapabiliriz ve devletimize nasıl faydalı olabiliriz diye düşünen insanlarız" diye konuştu.

BU İNSANLARA İTİBAR ETMEYİN

"Maneviyatımızı ve hassasiyetimizi kullanarak haksız kazanç peşinde koşan ve bu ve buna benzer kişi, kurum, kuruluşlara itibar etmeyin" diyen Işık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Unutmayalım ki; şehit aileleri ve gazilerimizin para karşılığı satılan, abone yapılan, dergi, mecmua, gazete vb. yazılı bir ürün ve yine para için göndermiş olduğu hediye paketi vs yoktur. Gaziler ve şehit aileleri adına iş yerlerine sadaka kutuları koyarak para toplamaz. Eski elbiselerinizi toplayıp satarak para elde etmez. Bunu yapanlarda şehit ve gaziyi temsil etmez edemez. Devletimiz ve Mehmetçik Vakfı sonuna kadar şehit ailelerinin ve gazilerimizin yanındadır"

DEVLETİMİZ GEREKEN DESTEĞİ VERİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz 2018 tarihinde Külliyede yapmış olduğu konuşmasında "Şehit Yakınları ve Gaziler bana kardeşim mesafesindedir, onlara yapılan yanlışı şahsıma yapılmış sayarım. Ancak onlar da kendilerine yakışan duruşu, metaneti, onuru göstermelidirler" sözünü hatırlatan Işık, "Devletimiz şehit ve gazi ailelerine hassasiyetini göstermiştir. Bizlere düşen görevde şehit yakınlarımıza ve gazilerimize yakışan dik duruşumuzla, onurumuzla, gururumuzla, inandığımız kutsal değerlerimizle göstermektir. Ulvi değerlerimizi hep ön planda tutarak bu istismarcı menfaat düşkünleri ile bizlerin de mücadeleleri sonuna kadar devam edecektir" diye konuştu.  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Süleyman Ege de şehit aileleri ve gaziler üzerinden rant devşiren insanlara ve kurumlara tepki gösterdi. Devletin her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanında yer aldığını kaydeden Ege, "Şehitlerimizin ve gazilerimizin istismar edilmesinden ciddi anlamda rahatsızız. Vatandaşlarımız bu  istismarcılara itibar etmesin. Gazilerimiz ve şehit ailelerimiz dilenci değildir" dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.