Milletvekillerine terör soruşturması!

Milletvekillerine terör soruşturması!

22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınan cemaatçi polislere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne giderek destek veren milletvekillerine soruşturma açıldı.

Cemaatçi polislerin sorgulanmasını önlediği öne sürülen milletvekilleri Hakan Şükür, İdris Bal, İdris Naim Şahin ve Mahmut Tanal hakkında soruşturma başlatıldı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, söz konusu 4 milletvekilinin, 'örgütlü' olarak adliyede kargaşa çıkarıp, polislerin sorgulanmasını engellemeye çalıştığı iddiasını soruşturuyor.

Polislerin "Gözaltı süresi doldu" diyerek adliyeden çıkmaya kalkışmasına da aynı büro tarafından el konuldu.
 
GÖRÜNTÜLERE EL KONDU


AK Parti'den istifa eden Hakan Şükür, İdris Bal ve İdris Naim Şahin ile CHP'li Mahmut Tanal, cemaatçi polislerin sorguları sürerken adliyeye giderek soruşturmayı takip etmişti. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu işe, şüpheli polislerin sorgulanma aşamalarının gerçekleştiği adliye nezarethanesi ve duruşma salonunu gören kamera kayıtlarına el koyarak başladı.

TEMİZLİK İŞÇİLERİNE DE SORUŞTURMA

Sabah gazetesinin haberine göre, gözaltında bulunan polislerin İstanbul Adliyesi'ndeki sorguları sırasında, savcı ve hâkimlerin odalarının basıldığı, nezarethanelere kamera sokulduğu, hâkimin avukatlarca baskı altına alınarak çalışmasının engellendiği öne sürüldü. Örgütlü bir yapı tarafından yapıldığı iddia edilen eylemler sırasında, İstanbul Adliye Sarayı'nın temizlik işlerini yapan firmada görevli 2 personelin de telefonlarıyla çektikleri görüntüleri cemaate verdiği iddia edildi. Savcılık soruşturmaya, bu 2 personeli de dahil etti.

NELER YAPTILAR?

Hakan Şükür: Adliyeye girerek gözaltındaki polisleri nezarethanede ziyaret etti ve avukatlarıyla görüştü. Aralarında eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse ve Emniyet Amiri Gaffur Ataç'ın da aralarında bulunduğu polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İdris Bal: Çağlayan Adliyesi'ne gitti, gözaltındaki polislerin ve avukatların da kendisiyle birlikte yer aldığı bir kareyi Twitter'dan paylaştı.

Mahmut Tanal: Sorgu hâkiminin, bir MİT mensubuyla görüştüğünü öne sürdü.

İdris Naim Şahin: Eski İçişleri Bakanı, 22 Temmuz operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen polis yakınlarını Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde ziyaret etti. Adliye önünde polis yakınları ile iftar yaptı.

STV'YE SORUŞTURMA...

Öte yandan adliyeden canlı yayın yapan Samanyolu TV yöneticileri hakkında da soruşturma başlatıldı. İnsan Hakları Savunucuları Derneği de yayınlarıyla yargıyı etkilemeye çalışan Samanyolu TV, Bugün TV, Zaman ve Bugün gazeteleri hakkında suç duyurusu yaptı.

ÖRGÜTLÜ SUÇ DOSYASI MECLİS'E GİDİYOR

Savcılık yetkilileri, soruşturma kapsamında milletvekillerinin örgüt üyeliği suçundan yargılanabileceğini kaydetti. Ancak milletvekilleri ile ilgili nihai karar TBMM tarafından verilecek. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan dosya TBMM'ye gönderilecek. TBMM, 4 vekilin yargılanmasına izin verirse milletvekilleri Şükür, Bal, Şahin ve Tanal hâkim karşısında çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.