Milletimizin yanındayız

Milletimizin yanındayız

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı 27. Dönem Milletvekili adaylarını yoğun katılımın olduğu bir programla tanıttı.

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı 27. Dönem Milletvekili adaylarını yoğun katılımın olduğu bir programla tanıttı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, "Milletin, ümmetin aleyhine bir ittifakın içinde olmayız. Vatandaşımızın bu konuda içi rahat olsun" dedi

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı 27. Dönem Milletvekili adaylarını tanıttı. Bayır Diamond Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi  Hasan Hüseyin Öz, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mehmet Şen, Meram Belediyesi eski Başkanı ve eski milletvekili Veysel Candan, Saadet Partisi İl Başkanvekili Hüseyin Saydam,  Saadet Partisi merkez ilçe ve taşra ilçe baştkanları AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, AGD Bölge başkanları, MİLKO temsilcileri, Saadet Partisi Milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı.

dew63zzx4aemnno.jpg

ŞER İLE ASLA İTTİFAK YAPMAYIZ

Tanıtım programında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, 1974 yılında MSP ve CHP tarafından bir koalisyon kurulduğunu hatırlattı. “O dönemlerde korkunç bir saldırıya uğramıştık” diyen Yalman, şunları söyledi: "Kurduğumuz bu koalisyon önemliydi. MSP ve CHP protokolü ilk defa İslamı resmen kabul eden bir protokol olmuştu. Bunu anlamak için şuur lazım. 1974 yılında çıkardığımız affın arkasında da fitne aradılar. Bu affın ardında halis niyet vardı. İnancından dolayı içeri girenler 1974’e kadar affa uğramamıştı. 1974 yılındaki af bu sebepten ötürü çıktı. 3 bin kişi vardı inancından dolayı içeride yatan. 1974 yılında yapılan yanlışlar bugün de yapılıyor. Milli Görüş Harekatı asla şer ile ittifak yapmadı ve yapmayacak da. Akıbet için niyetin halis olması lazım. Bütünleşince BOP Eş başkanlığından vazgeçecek misiniz? ABD ile dostluğu bırakacak mısınız? Türkiye’yi bölünmeden kurtarabilecek misiniz? Sorduk, ses çıkmadı. İttifakı kendileri istedi. ‘Biz aldatmayız ve aldanmayız’ dedik. Bu ülkeyi biz kamplaştırmayacağız, niyetimiz bu. Troller iftira attı, atmaya da devam edecekler. Biz, milletin, ümmetin aleyhine bir ittifakın içinde olmayız. Vatandaşımızın bu konuda içi rahat olsun.”

dew65jfwsaeht0i.jpg

PARTİMİZİN BARAJ PROBLEMİ YOK

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya da bir selamlama konuşması yaptı. Çetinkaya, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: "Çok önemli bir süreç içindeyiz. Konya'da da çoşku çok fazla. Türkiye genelinde en iyi desteği almayı ümit ediyoruz. Üzerimize gelen birtakım hakaretler var. Seçim öncesi ve esnasında önümüze engeller konulmak isteniyor. Bu, ilk defa olmuyor. 50 yıllık Milli Görüş Harekatında buna defalarca şahit olduk. 1969 yılında hocamız Erbakan, bağımsız aday olarak Konya milletvekili oldu.Konya'dan hocamız bir harekat başladı. 24 Ocak 1970 yılında da Milli Nizam Partisi kuruldu ve kapatıldı. 1972 yılında Milli Selamet Partisi kuruldu. 1973 yılında CHP ile koalisyon kurarak, önemli işlere imza attık. Kıbrıs'ı fethettik, dünya barışına katkıda bulunduk. Şahsiyetli bir dış politika ile ülkemizin önünü açtık. Bu, birilerinin hoşuna gitmedi. 75-78 yılları arasında Türkiye'nin önemli sanayi hamlelerini gerçekleştirdik. Ağır sanayi hamlesini inşaa ettik. Özelleştirmelerle hepsi kapandı. Yolsuzluk, rüşvet ve adam kayırmayı Milli Görüş olarak biz kaldırdık. 1995 seçimlerinde hocamız Başbakan oldu. O günlerde de bizlere çamur atılıyordu. Üzerimize bugün de gelmeye devam edecekler. Bize diyorlar ki size oy verirsek CHP'ye girer. Millet İttifakı içindeyiz. AK Parti ve MHP ittifak kurunca meşru, diğer partiler kurarsa bu meşru değildir anlayışı doğru değildir. Her parti kendi oy pusulasında ayrılan yere mühür basacak ve hepsi kendi oyunu alacak. Baraj problemi de olmayacak. Yeni sistemle milletvekillerimizi meclise taşıyacağız. Hedeflerimizi ve adalete tesis edeceğiz. Partizanlığı ve ülkemiz önündeki engelleri ortadan kaldıracağız. İktidara geleceğemize can-ı gönülden inanıyorum.

İNANIYORUZ, GALİP GELECEĞİZ

Meram Belediyesi eski Başkanı ve eski Milletvekili Veysel Candan da kendisinin 50 yıldır siyasetin içinde olduğunu ve bugüne kadar böyle bir seçim sistemi görmediğini aktardı. Seçimlerden sonra MHP’nin gideceğini kaydeden Candan, şunları kaydetti: “MHP, cezaevlerindekilerin oyuna talip. Milletin vekili kendi iradesi ile konuşur. Şunu bunu söylersem vekilliğim gider korkusu yaşayanlar, vekil değildir. Devletin inşaat sektörüne katkısı büyük. Binalar 558 katrilyonla dış kaynakla yapıldı. Bu yılın sonuna doğru 220 milyar dolar ödeme var. Değiştirin, değiştirin, değiştirin. Bu ülke hepimizin. Allah'ın izni ile düze çıkacağız. Memlekette çok yalaka var. Böyle bir düzende adil seçimden bahsedilemez. Allah'tan ümit kesmiyoruz, inanıyoruz ve galip geleceğiz.”

TÜRKİYE'NİN NORMALLEŞMEYE İHTİYACI VAR

Saadet Partisi Başkanvekili Hüseyin Saydam da konuşmasında şunları söyledi: "Konya İl Teşkilatımızın düzenlediği milletvekili aday tanıtım toplantısına hepiniz hoşgeldiniz. Milletin derdiyle dertlenen, Saadet Partisi'nin başarısı için canla başla çalışan tüm adaylarımıza teşekkür ediyorum. Yapacağımız bu seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milletçe çok yorulduk. 16 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidar var fakat sorunlar çözülemedi. Türkiye'nin milletçe bir dinlenmeye ihtiyacı var. Ülkenin normalleşmeye ihtiyacı var. Herşey karmakarışık hale geldi.Bu kadar karmaşadan sonra ülkemiz için aklı selimle düşünüp yeni bir yol haritası çizilmesi gerekiyor. Yeni dönemde atacağı adımları bilen, liyakatli ve dirayetli bir kadroya ihtiyaç var. Liyakat sahibi insanlar 24 Haziran günü sandıklara sahip çıkacağız ve emeğimizin boşa çıkmasına izin vermeyeceğiz. Artık baraj yok. Seçim ittifakları sayesinde baraj diye birşey kalmamıştır. Baraj sıfırlanmıştır. Milletimizin vereceği her oy kendi partisine gidecektir. Oylarınız boşa gitmeyecektir. Oylarınız Saadet Partisi'ne gidecektir. 24 Haziran seçimlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

İFTİRA ATANLAR ALLAH’TAN KORKSUN

Saadet Partisi Konya 2. sıra Milletvekili Adayı Avukat Hasan Hüseyin Uyar da şunları kaydetti: “20 gün sonra bir seçim olacak. Mutlaka bazı partiler kazanacak, bazıları da kaybedecek. Seçimler demokrasinin birer unsurudur. Seçimler bitecek biz yaşantımıza devam edeceğiz. İşveren ve işçi olarak birbirimizin yüzüne bakacağız. Komşularımız ile aynı ekmeği paylaşacağız. Milleti yönetenler Allah’tan korkarak, iftira atmaktan çekinsinler. Biz, ahiret hayatını dünya hayatına değişmeyiz. Eleştirilerimizin asıl sebebi yanlışlardan dönülmesi içindir. Bizim referansımız ABD veya AB değildir. Bizim referansımız efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S), diğer peygamberlerimiz ve rahmetli Erbakan hocamızdır. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, onlara aynı şekilde karşılık vermeyeceğiz. Çünkü hepimiz kardeşiz. Tüm parti seçmenleri aynı ülkenin insanlarıdır. 43 yaşındayım, siyaset ve politikanın bu kadar ahlaksızlaştığını görmedim. Ne olursa olsun Milli Görüş Harekatı olarak hepimiz heyecanlıyız. Ümmetin kanayan yarasına merhem olabilmek adına bizler de heyecanlıyız. Filistin’in başkenti Doğu Kudüs demek yeterli olmaz, İslam Birliği’ni kurmak lazım. Biz, İslam Birliği’ni kurmak, Afrika’daki çocuklarımızı susuzluktan kurtarmak ve adil düzeni kurmak için adayız. Allah, mutlaka nurunu tamamlayacak."

HAK GELECEK BATIL ZAYİ OLACAK

Saadet Partisi Konya Milletvekili adayları adına konuşan en genç vekil adayı Sefa Yılmaz, Hakk'ın geleceğini batılın ise zayi olacağını ifade etti. 1974 yılında toplu iğnenin bile üretilemediği tarihlerde Erbakan hocanın ağır sanayi hamlesini uyguladığını ve Kıbrıs’ı fethettiğini aktaran Yılmaz, “Rahmetli hocamız bize önder olmuştur. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu da duruşu ve kucaklayıcı tavrı ile bize yol açıyor. 24 Haziran’da en güçlü şekilde geliyoruz” dedi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.