Milletimizi asla aldatmayız!

Milletimizi asla aldatmayız!

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, "Biz şahsiyet yapmayız. Şahsi meselelerle ilgilenmeyiz. Bütün ülkemizi düşünürüz. Bizim gibi düşününleri de bize karşı çıkanları da hizmete layık görürüz. Yalan söylemeyiz" dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, Şehir Meydanı'nda düzenlenen Konya Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti. Mitinge Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Saadet Partisi Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Salih Akyüz, Saadet Partisi Konya İl Başkanvekili Hasan Hüseyin Saydım. YİK üyeleri, siyasi parti il temsilcileri, Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayları ve çok sayıda partili katıldı. Coşkulu bir kalabalığa hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, "Konya Milli Görüş'ün kalesidir. Konya'da ağır sanayi hamlesi başlatılmıştır. Bugün Konya'da 5. organize sanayi bölgesi yapılıyorsa bu Erbakan hocam sayesindedir. Bu seçime giderken çok farklı bir dönemde bulunuyor. Milli Görüş Hareketi 1997 yılına kadar dirayetle yürütüldü. 28 Şubat'la milletimize karşı bir harekata girildi. Partilerimiz kapatıldı. Bugün iktidarda bulunan arkadaşlarımız aradan bu kadar zaman geçtikten sonra Erbakan hocamız . Bugünki AK Parti bir projeden ibarettir. İcraatlarıyla bunu gördük. Bizi hocamızın kemiklerini sızlatmakla itham edenler, gerçekleriyle gizleyemezler" dedi.

7420c96c-93d3-416c-882e-08a814d7b21e.jpg

BİZ MİLLETİMİZİ ASLA ALDATMAYIZ

"Hocamız AK Parti ile önünün nasıl kesildiğini, siyonizme hizmet ettiklerini ortaya koydu" diyen Karamollaoğlu, şunları söyledi: "AK Parti arkadaşlarımızla geçmişte birlikte çalıştık, dostluğumuz var. Onların yanlışlarını söyleriz. Ama onları asla düşman olarak görmeyiz. Bütün yanlışlarına rağmen biz hala onları kardeş diye görürüz. Kardeşliğin dostluğun bir durumu var. Dost acı söyler. Biz sevdiğimizi tenkit ederiz. Biz sevdiklerimizin yanlışlarını ortaya koyarız. Onlar da tenkit bekleriz. Hocamızın kemiklerini sızlatmakla bizi itham edemezler.Biz siyaseti birilerin başkalarını tenkit etmek, toplum nezdinde itibarsız etmek için yapmıyoruz. Biz şahsiyet yapmayız. Şahsi meselelerle ilgilenmeyiz. İş ülke menfaatine geldiğinde sözümüzü söyleriz. Biz Milli Görüşcüyüz. Milli Görüş olarak yola hocamızla birlikte çıktık. Hocamız bize 3 hedef koydu. Birincisi ahlak ve maneviyattı. Biz bütün ülkemizi düşünürüz. Bizim gibi düşününleri de bize karşı çıkanları da hizmete layık göreriz. Yalan söylemeyiz, milleti aldatmayız. Bizim kitabımızda rüşvet yazmaz. Biz haksızlığa karşı çıkarız. Biz bu hakkı bir gün milletimizle yerli yerine oturtacağız. Hak ve ahlak duygusu olmadan ahlaki değerler tesis edilemez. Onun için biz farklıyız. Yalan söyleyemeyiz, milleti aldatamayız. Biz sadece ülkemizde değil. Bütün İslam ülkelerinde hatta bütün dünyada barışın adaletin hakim olması için çaba gösteririz"

11799e25-708d-4873-81a1-a4cdde8693bb.jpg

ÇİFTÇİYE EN BÜYÜK DESTEĞİ BİZ VERDİK

Konya'nın Türkiye'nin en büyük tarım şehirlerinden birisi olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Konya Türkiye'mizin en büyük şehridir. En verimli topraklara sahiptir. Bundn dolayı d atarıma tarıma destek vermek çiftçimizi desteklemek en temel görevlerimizden biridir. Türkiye dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi. Konya bizim tahıl ambarımız. 5.5 milyon ton tahıl ithal ettik.  Her kesim ihya olsun. Tarımı desteklemek istiyorsanız ugünki politikalarla sittin sene olmaz. Gübreden vergi alırsan, mazottan vergi alırsan, ilaçtan vergi alırsan çiftçi ne yapsın? Çiftçiye Allah yardım etsin. 92 kuruş, 96 kuruştan bahsediliyor. Çiftçi kaç senedir bu rakamlara mahkum.  Erbakan hoca 1996'da başbakan olduğunda buğdaya yüzde 110, pancara yüzde 200 zam verdi. Siz tarımı desteklerseniz desteği çiftçiye vermiş oluyorsunuz. Elin çiftçisini destekleyeceğinize kendi çiftçimizi desteklesek kime ne zarar gelir. Dışarıdan 1 milyona yakın hayvan ithal ettik. Dolar kuryla soğan kuru karışınca soğan ithalatına karar verildi. Bu ülkeyi soğana muhtaç ettiler.Soğan ithal edeceğiz. Patates de ithal edeceğiz. Yanlış tarım politikalarının bedelini ödüyoruz."

48821684-d2b1-4686-84b0-180cacc7e43a.jpg

ŞİKAYET ETMEYİN, TEDBİR ALIN!

Hükümetin yaşanan sorunlar karşısında çözüm üretmek yerine şikayet ettiğini ifade eden Karamollaoğlu, şunları kaydetti:" "Bizim tenkitlerimize kızıp bizi yerden yere vurmak yerine bu adamlar ne diyor diye bir kere de dinleyin. Umurlarında bile değil. Çiftçiyi bu hale getirmezdiniz. Her yer dökülüyor. Sanayiye bakın dolar başını almış gidiyor. Sen tedbir almıyorsun, şikayet ediyorsun. Bizim aleyhimize komplo kuruyorlar diyorsun. Biraz düşünün. Çözüm üretin. Herşeyi borçla yapıyorlar. Hastaneyi, köprüyü borçla yapıyorlar. Adam borcunu ödeyemeyine elindeki malı kelepir fiyatına satar. Dış ticaret açığımız her sene artıyor. Her sene açık veriyoruz. Bütçe 41 milyar doların üstünde açık veriyor. Onun için perişanız. Denk bütçe yapmak çok zor. Denk bütçe için şartları oluşturmak lazım. Bu arkadaşlarımız bütün fabrikaları sattılar. 70 milyar dolar para aldılar. Bunlar 62 milyar dolar para aldılar. Bu fabrikaları yeniden kurmak için 600 milyar dolar paraya ihtiyaç var. İşsizlik arttı. Üretim durdu. Fabrikalar kapandı. Milli gelir arttı diyorlar. Borç da faiz de milli gelirin içerisine eklediler. Onun için bu arkadaşların ekonomi politikaları iflas etmiştir. Bunların yaptığı yatırımları Erbakan hocam müstemleke yatırımları olarak tanımlamıştır. Dışı başkalarını yakar ama içi bizi yakar. Ekonomi politikaları iflas etmiştir. İşsizliği çözemiyorlar. Borcu ödeyemiyorlar. Gelir dağılımında adaleti sağlayamıyorlar. Açlık sınırında asgari ücret. Açlık sınırı hala sabit kalıyor."

fcc1ec94-620b-4d72-8308-a2a52f6ecae6.jpg

DIŞ POLİTİKADA DÖKÜLÜYORLAR

Ekonomik olarak  güçlü olmayan ülkelerin dış polikada da güçlü bir irade ortaya koyamayacağının altını çizen Karamollaoğlu, "Hükümetin yaptığı yaptığı ilk hata ABD'nin Irak işgaline karşı çıkamadılar. ABD ve Avrupa ülkeleri Irak'ta nükleer bomba var diye Irak'ı işgal ettiler. 2 yıl sonra da özür dilediler hata yapmışız diye. Fakat bizim hükümetimiz hatasını bile kabul etmedi. Suriye politikası da hatalıydı. Şam'da Cuma namazı kılacaklardı şimdi bizi Afrin'le Menbiç'le oyalamaya kalkıyorlar. Müslümanlar birbirini katlediyor. Bunların heyy demelerine bakmayın. ABD hala Suriye'de. Bir zamanlar Putin'le araları iyice açıldıydı. 15 Temmuz'dan sonra Putin'le dost oldular. Buna karşı çıkmıyoruz ama bir yere bağlı kalamayız. 15 yıldır iktidarlar ağızlarına bir kere İslam birliğini almadılar. Kudüs meselesi ortaya çıkınca İslam ülkelerini çağırdılar. Kudüs meselesinde İsrail'e en büyük desteği verdiler. Bu arkadaşlar Kudüs'ün yüzde 16'sı Filistin'in dediler. Yüzde 84'ü de İsrail'in dediler. Bazı arkadaşlar da bununla övünüyor. Kıbrıs elden ediyorlar. Rumlar sürekli Kıbrıs'la ilgili çalışıyor" ifadelerini kullandı.

e7a54953-e343-4539-b59d-ff7bef1a8470.jpg

KÖTÜ BİR PROPAGANDA YAPIYORLAR!

Saadet Partisi'ne yönelik karalama kampanyalarına da değinen Karamollaoğlu, şunları söyledi: "Bir seçim daha yaklaştı artık. Pazar günü sandığa gideceğiz. Oylarımızı kullanacağız. Yanlış propagandalar yapılıyor. Din düşmanlarıyla ittifak kurmuşuz. Hadi oradan. Biz prensiplerimizden taviz vermeyiz. Biz 1974 yılında Ecevit ile koalisyon kurduk. En ciddi adımlar o dönemde atıldı. İmam Hatiplerin orta kısmı bu dönemde yeniden açıldı. Kara yoluyla hacca gitmenin önünü açtık. Ağır sanayi hamlesi başlatıldı. Kıbrıs Zaferi kazanıldı. Siz bunların hangisini teşebbüs ediyorsunuz. Hocamızın yaptığı bütün fabrikaları yıktınız. Avrupa Birliği ile ortak olma bahanesiyle bunları yaptınız. Biz burdayız. Biz de bir ittifak kurduk. Onlardan da ittifak teklifi geldi. Bize teslim olacaksınız dediler. Biz bu vebalin altına giremeyiz dedik. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilirken yüzde 10 barajını bilerek tuttular. Türkiye'yi kutuplaştırmak için bunu yaptılar. Muhalefette bulunan partiler olarak bir araya geldik. Yüzde 10 barajı artık bir engel değil. Barajı geçemezsiniz oyunuz boşa gidiyor dediler. Artık baraj diye bir engel yok. Meclis cumhurbaşkanını denetlemiyor.  Biz bunun karşısındayız. Türkiye'de hakkın ve hukukun sağlanması için kuvvetler ayrılığı ilkesinin getirilmesi icap eder. Yargıçlarımız acil karar veremiyorlar. Burada adalet tesis edilebilir mi? Terörle en ciddi mücadeleyi biz yaparız. Biz kesinlikle hukukun adaletin dışına çıkmayız. Bu arkadaşlarımız 10 yıl FETÖ ile birlikte bu ülkeyi idare etmediler mi? FETÖ'yü bahane ederek, bizi tenkit etmeye hakları yok. Onlarla bağı olmayan tek siyasi parti biziz. Çarpıttıkları çok sayıda söz var. Demirtaş'la ilgili sözlerimizden dolayı bize iftira ettiler. Demirtaş'a temyiz belgesini kim verdi? 80 milyon TL'yi seçim yardımını kim verdi? TRT'ye kim çıkardı? AK Partili bürokratlar çıkardı."

f629426f-ce56-47d2-9e32-72fa92e6b8e6.jpg

İLK İŞİMİZ İSRAFI ORTADAN KALDIRMAK OLACAK

Saadet Partisi olarak ilk yapacakları işin israfı ortadan kaldırmak olacağını vurgulayan Karamollaoğlu, "Gereksiz yatırımları durduracağız. Avrupa'nın en büyük adalet sarayı yapıyorlar. Böyle bir adalet sarayına ihtiyacımız yok. Her yerde adaleti tesis edeceğiz. Seçimden sonra ilk yapacağımız iş muhalefetle yani bugünki AKP ile kucaklaşmak olacak. Bu ülkede huzuru tesis edeceğiz. Dış politikada şahsiyetle bir politika izleyeceğiz. Geri kalmış sömürülen ülkelerle ayağa kalkacağız. Bunların kapısında beklemek zorunda değiliz. AB'ye gireceğiz dediler 30 fasıl açıldı. Sadece birini kabul ettiler. Adamlar burası bir Hıristiyan kulübü. Burada size yer yok diyorlar. Bir uyanın ne dediklerini dinleyin. Bazı insanlara düşünmek zor geliyor."

c4626c9e-bfd6-4be7-8a93-dca9efdfb301.jpg

KONYA MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN KALESİDİR

Konya Milli Görüş'ün kalesi olduğunu aktaran Karamollaoğlu, "Ağır sanayi hamleleri Konya'da başladı. Ben de 1969 yılında Erbakan hocamıza destek vermek için Konya'da çalışmalarda bulundum. Konya Milli Görüş'e yeniden sahip çıkacaktır. Lütfen size hakaret edenlere itibar etmeyin. Onların seviyesine kesinlikle düşmeyin. Netice 24 Haziran'da sandıkla belli olacak. Sandıkta ne çıkarsa çıksın bu takdirdir. Ona uyarız. Nasılsanız öyle idare edilirsiniz. Seçimden sonra kimsenin şikayet etmeye hakkı olmaz. Seçimden sonr bu kötü gidişatı değiştireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

c4b87602-b5da-45f5-a736-9e34c6ed86b7-(1).jpg

BORÇSUZ BİR BELEDİYE DEVRETTİK

Mitingde konuşan eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Saadet Partisi Milletvekili Adayı Mustafa Özkafa, 24 Haziran seçimlerinin yapanlarla satanlar arasında bir seçim olacağını söyledi. Özkafa, "Konya, birçok ülkeden büyük Selçuk'unun başkentidir. Ağır sanayi hamlesini 100 bin motor TÜMOSAN yaptı ve kurdelasını kesti. Kıbrıs Barış Harekatını biz yaptık. Aradan 40 yıl geçti yeni bir fabrika yapılmadı. TÜMOSAN, Seydişehir Eti Aliminyum, Ilgın Şeker Fabrikası, MEDAŞ hepsi satıldı. Bu seçimler şu bu parti ile değil, yapanlar ile satanlar arasında bir seçim. Bu iktidar hiçbir ülke meselesini çözmedi. İşsiz sayımız artıyor. Diplomasını cebine koymuş milyonlarca millet gencimiz atama bekliyor. 17 yıl bir memleket evladı hangi vicdana sığar da işsiz kalır? Ya okutma bu gençleri ya da iş ver. Tarım, sanayi ve hayvancılık başta birçok alanda sıkıntı var. 1 litre motorinin çıkış fiyatı 1.80 kuruştur. Hiç kimse 24 Haziran'dan sonra 3 liradan bir kuruş fazla mazot satışı yapamayacak. Buğday arpa gönül rahatlığı ile ekilmiyor. Sırbistan'dan et, Bulgaristan'dan saman ithal ediyoruz. 24 Haziran'dan sonra buna da müsaade etmeyeceğiz, her şeyi kendimiz üreteceğiz. 2 ay içinde 15 Şeker Fabrikamız satıldı. 5 milyar lira gelir elde edildi. Sadece Mart ayında ülkenin ödediği faiz 10 milyar. 50 yılda yapılan fabrikaları 2 ayda sattılar. Ayıptır, günahtır el insaf. Hükümet, hep sloganlar atıyor. 15 yıl önce Irak, Libya ve benzeri ülkeler hep birdi. Bir diriliş filmi çekiyorlar, ülkeleri işgal ediyorlar. Bunların dış politikadan anladıkları bu. Konya'yı 15 yıl idare ettik. Alt ve üst geçitleri biz yaptık. 1 ton suyu hemşehrilerimize 50 kuruşa takdim ettik, şimdi 5 lira. 500 trilyonluk yatırım yaptık, hiç borçlanmadık. Şehri nasıl huzur ve afiyet ile idare ettiysek, Meclis'te de şehrimizi aynı şekilde idare edeceğiz." Konuşmaların ardından Saadet Partisi Konya Milletvekili adayları vatandaşları selamladı.

img_3274.jpg

TARİHİN EN ÖNEMLİ ŞEHRİ

Saadet Partisi İl Başkan Vekili Hüseyin Saydam da şunları kaydetti: "Saadet Partisi, istikametinden hiç şaşmamıştır. Bu seçim, belki de tarihin en önemli seçimi olacak. Saadet Partisi'nin baraj sorunu da yok. Ayrıca Saadet Partisi'ne verilen oylar, Saadet'e gidecek. Algı peşinde olanlar var. Bunlara itibar etmemek gerekiyor. Milli Görüş Harekatı'nın bu ülkeye kazandırdıklarını herkes biliyor."

 

HALİD ŞEN-EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.