Milleti aldatıyorlar

Milleti aldatıyorlar

Aday tanıtımında konuşan ve hükümetin milleti aldattığını belirten Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, "Ülkede bir geriye gidiş sözkonusu. Ekonomide ve diğer birçok konuda hükümet milleti kandırdı" dedi

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı, milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. Bera Otel'de düzenlenen toplantıya Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar'ın yanı sıra milletvekili adayları ve bazı parti yöneticileri katıldı. Aday tanıtım programında konuşan İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, hükümeti eleştirdi. 7 Haziran'dan beri halkın bir tiyatro izlediğini belirten Uyar, "Bu seçim önceki seçimlerden daha mühim. 13 yılda hep birileri tarafından aldatıldığını belirten iktidara millet, asıl kendisinin aldatıldığını söyleyecek. Ergenekon ve Balyoz davalarında aldatıldığını, Erbakan Hoca tarafından aldatıldığını, BOP eş başkanlığında aldatıldığını, cemaat tarafından aldatıldığını söylüyor. Asıl millet aldatıldı. Son 13 yılda dünyanın önemli ekonomisinden biriyiz diye kandırıldık. İhracat rakamları söylendi, ithalat rakamları ise gizlendi. 6-7 milyon insanımız işsiz. Borç yükü her geçen gün artıyor. Millet bu yanlışları görecek ve Saadet Partisi'ne yönelecek" sözlerini kullandı.

HERKESLE DÜŞMAN OLDUK

"Süslü dış politika laflarıyla millet aldatıldı" diyen Uyar, "Etrafımızda bize dost ülke kalmadı. Herkesle düşman olduk. Libya, Irak ve Suriye'deki zulme, Türkiye devleti yaptığı yanlışlar nedeniyle ortaktır. Her zaman demokrasiyi ön planda tuttuklarını belirtenler, demokratik olmayan herşeyin altına imza atıyor. Basın özgürlüğü ortadan kaldırıldı. Halk bunları görüyor. Hükümet, 'İmam Hatip okullarının önünü açtık, Kur'an-ı Kerim eğitimini başlattık, başörtüsü yasağını kaldırdık' diye övünüyor. Bu hizmetler için teşekkür ediyoruz. Ama bu hizmetler şeklen yapıldı. Bu memlekette uyuşturucu kullanma yaşı 9'a kadar düşmüşse, AMATEM'ler ağzına kadar doluysa, cezaevleri dolmuşsa, boşanma davaları ciddi şekilde artmışsa, adliyeler dava ve icra takiplerine yetişemiyorsa bunun sorumlusu hükümettir. Çünkü iktidarda sen varsın. Bu topraklarda kardeşliğin hakim olması için çalışıyoruz. Bu memleketin tek mayası İslam'dır. Dün analar ağlamasın diye oy isteyenler bugün analar ağlıyor diye oy istiyor. Milli Görüş hareketi milleti hiçbir şekilde aldatmadı. Uzun yıllardır millete hizmet eden hareketimizin partileri sürekli kapatıldı. Ama partilerimiz yolsuzluk ve benzeri nedenlerle hiç kapatılmadı. Saadet Partisi kadroları seçime hazır" diye konuştu.

1.20151008094416.jpg

BARIŞ VE HUZURA İHTİYAÇ VAR

Uyar'ın ardından söz alan Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya da, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak sözlerine başladı. Seçim sürecinde kişilerle çatışmaya, kimseyle kavga etmeyeceklerini belirten Çetinkaya, Saadet Partisi'ni ve hedeflerini millete en iyi şekilde anlatmaya çalışacaklarını belirtti. Barış, huzur ve kardeşliğe ihtiyaç duyulan bir dönemden geçtiklerini belirten Çetinkaya, "İnsanların refahını ve huzurunu sağlamak açısından yola çıktık. Türkiye her konuda tıkanma noktasında geldi. Türkiye, eğitimde, iç ve dış politikada, ahlakta, ekonomide ve sosyal göstergelerde tıkandı. Seçim beyannamemizde bu başlıklara vurgu yaptık. Ülkede ciddi bir siyasi belirsizlik var. 6 aydır bu durum sürüyor. Çözümün merkezi olan Meclis uzun süredir çalışmıyor. Meclis devre dışı bırakıldı. Temeli olmayan bir seçim hükümeti şu an ülkeyi yönetiyor. Ülkemizin üzerinde dolaşan karabulutları yok edecek bir hükümet yok" dedi.

BARAJ BÜYÜK BİR ENGEL

Seçim barajını eleştiren Çetinkaya, "Siyasetin önündeki baraj engeli hala yerinde duruyor. Baraj anayasada yoktur. Hükümet bu konunu değiştirmedi. Barajı kaldırmamakla ülkenin siyasi yapısını bozmuştur. Milli Görüş'ün ter temiz bir mazisi var. Hareketimiz önemli hizmetlerde bulundu. 11 aylık Refah Partisi iktidarında ülkede bir tane şehit cenazesi gelmedi, İsrail Filistin'de bir tek kurşun bile atmadı. Bu kayıtlarda var. Bu yapılanlar herşeyin göstergesi. Bu işi ibadet gibi gören kadrolarla hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı. Saadet Partisi olarak 1 Kasım seçimlerine hazır olduklarını belirten Çetinkaya, "Genç ve dinamik bir kadromuz var. Türkiye'nin dört bir yanında kadrolarımız var. Adaylarımız alanlara çıktı. Çalmadık bir kapı bırakmayacağız. Sorunları biliyoruz, çözüm önerilerimiz hazır. Temiz bir siyaset yapacağız. İnançlı ve dinamik bir kadro ile seçime gidiyoruz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE DIŞARIDAN YÖNETİLİYOR

Toplantıda son olarak söz alan Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Hasan Hüseyin Öz ise, Türkiye'nin Türkiye dışından yönetildiğini söyledi. Türkiye'nin stratejik bir konumda olduğunu belirten Öz, "Bu coğrafyanın ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız hadiseler bize gösteriyor. Batı, bu ülkenin değerini bizden daha çok biliyor. Bu nedenle coğrafyamızı kendi haline bırakmıyorlar. Batı bizi yönetmek istiyor. Selçuklu ve Osmanlı döneminde bölgede barış ve huzur hakimdi. Bu bizi önemli kılıyor. Bin yıllık şerefli bir tarihimiz var. Manevi bir mirasımız var. Türkiye, Türkiye'den yönetilmiyor. Milli Görüş hareketi, sistemli bir şekilde ülkeyi bölmek, parçalamak ve kendi kimliğinden uzaklaştırmak için çalışan şer güçlerine karşı siyasete başladı. Önemli icraatlar yaptı. Dördüncü partimiz kapatılınca Saadet Partisi'ni kurduk. 50 yıl önce ne dediysek, bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. Bu millet elinde sonunda Milli Görüş'e dört elle sarılacaktır. AK Parti'nin milletimiz üzerinde yaptığı manevi tahribat çok büyük. CHP bunu yapsaydı millet ayağa kalkar ve iktidarı düşürürdü. İslam ülkeleri ise bir bir karıştı ve bölündü. Başka bir parti olsaydı, Türkiye asla Irak işgalinde ABD'nin yanında yer almazdı. Bu seçim döneminde milletimize bunları haykıracağız" şeklinde konuştu.

ADAYLAR TANITILDI

Konuşmaların ardından Saadet Partisi Konya Milletvetkili Adayı Tacettin Çetinkaya, Hasan Hüseyin Öz, Mustafa Derbentli, İsmail Aydilek, Şuayip Koçak, Abdullah Altuntaş, Ali Genç, Mustafa Acar, Rauf Büyüktermiyeci, Lütfi Çelik, Adnan Yeşilyurt, Ahmet İnoğlu, Muhammet Uzun ve Mikail Cem Polatdağ'ın özgeçmişi okundu. Aday tanıtım toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.