Millet vergilerinin karşılığını istiyor   

Millet vergilerinin karşılığını istiyor  

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan milli dayanışma kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Saadet Partisi'nin Balgat Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısı gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. Sözlerine başlarken, koronavirüs salgınında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, hastalara ise acil şifalar dileyen Aydın, sağlık çalışanlarına, kolluk kuvvetlerine, işçilere ve çiftçilere bu süreçte gösterdikleri emekleri için teşekkürlerini sundu.

İKTİDAR ŞEFFAFLIK İLKESİNE UYMALIDIR

Ülkemizde bir yanda salgınla topyekün bir mücadele verilirken, bir yandan da 'Kanal İstanbul' gibi tartışmalı projeler için 'maskeli ihaleler' yapılması ve hemen ardından Ulaştırma Bakanlığı'nda yaşanan görevden almaların vatandaşların aklında soru işaretlerine neden olduğunu belirten Aydın, iktidarın şeffaflık ilkesine uymasını ifade ederek, gerçekleştirilen bu görevden almanın gerekçesinin neden açıklanmadığının izah edilmesi gerektiğini kaydetti.

VAKALARIN OLDUĞU İL VE İLÇELER AÇIKLANMALI

Sağlık Bakanlığı'nın il ve ilçelerin koronavirüs vaka sayılarının açıklanmasının önemli olduğunun altını çizen Aydın, "Bu açıklama, sürecin şeffaf ve hep birlikte yönetilmesi açısından önemli olduğu gibi, 'herkes kendi OHAL'ini ilan etsin' denildiği bir dönemde vatandaşın kendi tedbirlerini alması açısından da ehemmiyet arz etmektedir" dedi.

VATANDAŞLARIN ELEŞTİRİ HAKLARI YOK MU?

Sosyal medya paylaşımı nedeniyle bir kamyon şoförünün gözaltına alınmasını eleştirerek sözlerine devam eden Aydın, "Toplumun tanı kitlerine ulaşamadığı dönemde bu kitlerle oyun oynayan yandaş zenginlerin çocukları ve bu kitlerin satışını yapan vekil çocukları hiçbir sorguya maruz kalmazken; 'Evde kal diyorsunuz ama bu faturalar varken çalışmak zorundayım' diyen kamyon şoförleri gözaltına alınmaktadır. Şimdi soruyoruz; 'beni bu virüs öldürmez, beni senin bu düzenin öldürür' diyen kamyon şoförü vatandaşımız haksız mıdır? Allahtan korkun. Hiç mi vicdanınız yok? İnsanımızın haklı isyan etme hakkı da mı yok? Tır şoförünün söylediklerinde ne yanlışlık var? Tır şoförüne yapılan muamele tüm halkımıza yapılmış muamele gibidir" diye konuştu.

MİLLETTE HAYAL KIRIKLIĞI OLUŞTURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan milli dayanışma kampanyasına da değinen Aydın, "Biz doğrudan halkımıza verilmek üzere 600-700 milyar TL'lik kaynak oluşturulmasından bahsederken Cumhurbaşkanımızın IBAN numarası vererek halktan para istemesi insanlarımızda büyük bir hayal kırıklığı oluşturmuştur.  Devletin asli görevini yerine getirmeyişinin üstünü çalışılmış reklam çalışmaları ve reality şovlarla örtemezsiniz. Millet sadaka değil, şuana kadar akıttığı alın terinin, harcadığı emeğinin ve ödediği vergilerin karşılığını istiyor" ifadelerini kullandı.

İNSANLARIMIZ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI BEKLİYOR

Sözlerinin sonunda koronavirüs salgınına karşı alınan ekonomik tedbir paketleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Aydın, "Açıklanan pakette şu ana kadar sosyal yardım alan aileler düşünülmüş ve aile başına 1000 TL verileceği söylenmiştir. Ancak mesele sadece sosyal yardım alan aileler midir? Bu süreçte dükkânını açamayan, açsa dahi iş yapamayan esnafımız ne olacak? Kontağını dahi çalıştırmaya korkan taksi, minibüs, özel halk otobüsleri, servisçilerimiz ne olacak? Bu süreçten ötürü sosyal yardım almaya muhtaç hale gelecek olan insanlarımız ne olacak? Maalesef bunları düşünmeyen hükümet yandaşına, ihalecisine pay aktarmaya, boş otoyol ve köprülere garanti ücreti ödemeye devam ediyor! İnsanlarımız ise emeğinin karşılığını bekliyor" şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum