Millet Gazetesi: Yakında özür de dilerler!

Millet Gazetesi: Yakında özür de dilerler!

17 Aralık Yolsuzluk Soruşturmasının yıldönümünde halk eylemlerle tepkisini gösteriyor.

Yolsuzlukla suçlanan AKP’li 4 eski bakan ile ilgili Yüce Divan oylaması 5 Ocak 2015’e ertelenirken, aynı gün şaşırtıcı bir gelişme daha yaşandı. İranlı Rıza Sarraf ile birlikte rüşvet vermek suçundan bir süre tutuklu kalan Abdullah Habbani’ye operasyonda ele geçirilen para ve altınları iade edilecek. Habbani’ye ayrıca 55 bin TL de faiz ödenecek. Türkiye’nin gündemi Erdoğan’ın gündemi Rüşvet ve yolsuzluklar Doğum kontrolü! Sarraf’ın adamı Habbani'nin şirketinde 1 milyon TL, 800 bin euro, 60 bin dolar ve 2 kg külçe altın ele geçirilmişti. Şimdi faiziyle iade ediliyor.

HANİ POLİSLER KOYMUŞTU?

Geçen hafta da Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde bulunan paraların faiziyle iadesine karar verilmişti. Güler’in evindeki 400 bin TL, 300 bin euro ve 100 bin dolar ile Aslan’ın evindeki 2.5 milyon dolar ve 1.5 milyon euro, adli emanet olarak bir kamu bankasında tutuluyordu.

5 OCAK'TA OYLANACAK SUÇLAMALAR

*İçişleri eski Bakanı Muammer Güler: Rıza Sarraf’ın araçlarına trafikte emniyet şeridi kullanma imtiyazı vermek ve koruma polisi görevlendirmek. Sarraf’la ve yakınlarının yasaya aykırı olarak istisnai yoldan Türk vatandaşlığına geçmelerini sağlamak. Sarraf’la ilgili adli ve istihbari çalışma yapılıp yapılmadığının araştırılması için talimat vermek. Sarraf’ın usulsüzlükleri hakkında basında çıkacak haberlerin engellenmesi için girişimde bulunmak.

*Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan:  Rıza Sarraf’ın İran’a altın ihracatı yapması işlerinde imtiyaz sağlamak. Gana’dan kaçak yollarla yurda sokulmak istendiği iddia edilen 1.5 ton altınla ilgili adli ve idari soruşturmaları engelleyerek altının Dubai’ye çıkışını sağlamak.

Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış: Rıza Sarraf’ın turizm belgeli bir otel kiralama girişimi ile yakınlarına vize alınması işleri için  aracılık etmek. Sarraf’la ilgili soruşturma olup olmadığı yönünde kurum ve kuruluşlardan araştırma yapılmasını sağlamak. Sarraf’ın usulsüzlükleri hakkında basında çıkacak haberlerin engellenmesi için girişimde bulunmak.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: İmar usulsüzlüklerine göz yummak. Bu projelerin denetimden sorunsuzca geçmesini sağlamak. Bakanlıktan iş alan şirketlerin yemek işlerinin yakınlarının ortağı olduğu şirketlere verilmesi için aracılık etmek.

MİLLET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.