Millet destan yazdı

Millet destan yazdı

Ekonomi Kulübü'nün daveti üzerine Konya'ya gelen Gazeteci Yazar Turgay Güler, "15 Temmuz'da milletçe bir destan yazdık. Türk milleti ölüme yürüdü. Dış güçlerin hedefinde Türkiye'nin birliği ve beraberliği vardı" dedi

Ekonomi Kulübü tarafından Konevi Kültür Merkezi'nde "15 Temmuz ve Dünya Yeniden Şekilleniyor" başlığı altında konferans düzenlendi. Konferansa Ekonomi Kulübü Genel Başkanı Taner Bozkurt, Konya Ekonomi Kulübü Başkanı Osman Bağcı, Gazeteci Yazar Turgay Güler, 15 Temmuz Gazisi İbrahim Özen ve çok sayıda davetli katıldı Konferanstan önce konuşan Konya Ekonomi Kulübü Başkanı Osman Bağcı,"Ekonomi Kulübü olarak  kurulduğumuz günden beri ülkemizin köklü değerlerine inanmış iş ve meslek insanlarının aynı çatı altında yine bu ülke için gücünü birleştirdiği bir ideal için çalışıyoruz. Bu günki konferansımızda beraber olmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. Daha sonra kürsüye çıkan Ekonomi Kulübü Genel Başkanı Taner Bozkurt," Ekonomi Kulübü olarak mevcut ekonomik ve ticari faaliyetlerin geliştirilmesinin ötesinde medeniyetimizin temelini oluşturan manevi değerlerimizden ilham alarak ticari, iktisadi ve sosyal kültürümüzü geliştirmek gayesiyle hareket ediyoruz. 15 Temmuz ve Dünya Yeniden Şekilleniyor başlıklı konferansımıza hoşgeldiniz" dedi.

BU MİLLET VATANINA SAHİP ÇIKTI

Genel Başkan Taner Bozkurt'un ardından konuşan Gazeteci-Yazar Turgay Güler,  o anları şöyle anlattı:"O gece haber merkezindeyken darbe var dediler inanmadım daha sonra işin ciddi olduğunu anladım. Yayın arkadaşlarıma darbe olduğunu toplanmamız gerektiğini söyledim. Henüz cumhurbaşkanı ortada yoktu. O olsa ne yapardı diye sordum kendime ve halka bu düşünce ile seslendim. Zaten halkımız da gerekeni fazla fazla yaptı.15 Temmuz’da milletçe  hepimiz canımız pahasına önemli bir mücadele verdik ve darbecilere dur dedik. İkinci kez Çanakkale geçilmez diyen bu milletin cesareti, vatan aşkı hiçbir millette yoktur. Bu milletin selası ölmeden önce okundu. Ölümü göze alıp ülkemiz için sokaklara döküldük. Türk milleti kendi kefenini giyip demokrasi için ölüme yürüdü ve o gece bir kez daha vatanına sahip çıktı."

100 YILI DOLDURTMAK İSTEMEDİLER

Dış mihraklarında hedefinde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğuna dikkat çeken Güler,"Birinci Dünya Savaşı sonrasında bize egemen devletsiniz, bağımsız bir ülkeye sahipsiniz dediler. Sonra zaman içerisinde anladık ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsız ve egemen bir devlet değil. Biz ne zaman bağımsız bir devlet olmayı istedik, ne zaman elimizi masaya vurduk başımıza gelmeyen kalmadı. İşte bugün yaşadıklarımızın her biri bunun eseridir. Bizim sınırlarımızı ihlal etmeye kalkan Rus uçağını vurduğumuzda kimlerin niye vurdunuz, yanlış yaptınız dediğini içimizden de dışımızdan da gördük, duyduk. Dünya her 100 yılda bir şekilleniyor. 100 yıl ayakta kalan devletler güçlü kalır. Bize bu süreyi yaşatmamak istediler. Tarihten bu yana gelen özgürlük sevdamız buna izin vermedi ve Türk milleti bir kez daha destan yazdı. Vatandaşlarımız çıplak eliyle bu darbe girişimini durdurdu. Bu millet şaka değil 3. Dünya savaşının önüne geçti " dedi.

ŞEREFİ 1 DOLAR EYLEM

1 dolarlar üzerinde FETÖ'nün şifrelerinin yazılı olduğunu belirten Güler, şunları kaydetti: "Şifresi 1 dolar olan eylemin namusu da şerefi de olmaz. Yüreğimiz halen soğumadı. 15 Temmuz gecesi selalardan güç aldık. Vatan duygusu ile sokaklara döküldük. Bu ülkenin kurtuluşunda emeği geçen küçük büyük her kim olursa eli öpülesi insanlardır. Bu uzun meşakkatli bir yol, bu yolda daha çok kumpas olacak. Bizler Türk Milleti olarak asla bu oyunlara gelmemeliyiz ve gelmeyeceğiz."

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

15 temmuz gecesi meydanda olan ve bacağından kurşun darbesi ile yaralanan İbrahim Özen kürsüye çıktı. Konferansta izletilen 15 Temmuz belgeseliyle o geceye geri gittiğini o anları tekrar yaşadığını belirterek gözyaşlarına hakim olamadı. Programın ardından Turgay Güler’e ve İbrahim Özen'e teşekkür eden Taner Bozkurt günün anısına  Konya'nın kültürü özdeşleşen ney takdim etti.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum