Midyatlı Stk'lar: Eski Devlet Hastanesi Binası Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Olsun

Midyatlı Stk'lar: Eski Devlet Hastanesi Binası Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Olsun

Mardin’in Midyat ilçesinde, sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, eski devlet hastanesi binasının, adliye sarayı yerine ağız ve diş sağlığı merkezi yapılmasını istedi.Eski Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya gelen sivil toplum...

Mardin’in Midyat ilçesinde, sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, eski devlet hastanesi binasının, adliye sarayı yerine ağız ve diş sağlığı merkezi yapılmasını istedi.

Eski Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları burada basın açıklamasında bulundu. Grup adına açıklamada bulunan Rıfat Direkçi, “Midyat’ın bulunduğu coğrafi yer itibariyle Dörtyol merkezi konumundadır. Bizler eski devlet hastanesinin yerinin ağız ve diş sağlığı merkezi yapılmasını istiyoruz. 105 bin nüfusu, 15 bin Suriyeli mülteci ile beraber Gercüç, Dargeçit, İdil ilçe merkezleri ve köyleriyle ilçemizde sağlık hizmeti gören vatandaş sayısı 250 bin civarındadır.” dedi.

Mevcut binaların şehrin merkezinde 40 yıldır sağlık alanında hizmet verdiğini belirten Direkçi, “Mevki olarak buranın sağlık hizmeti olarak hizmet vermesi daha uygundur. Şu anda 300 bin TL harcanarak üç bölümü tadilat yapılmıştır. Bir bölümü Acil 112 istasyonu, bir bölümü aile sağlık merkezi, bir bölümü de toplum sağlık merkezi olarak hizmet vermektedir. Boş kalan eski acil binasının ağız ve diş sağlığı merkezi yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Direkçi; bu konuda imzalar toplandığını, başta ilçe kaymakamı ve Mardin Valiliği'ne çağrıda bulunurken, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamına çağrıda bulunduklarını ve olumlu cevap beklediklerini ifade etti. Yapılan açıklama için Dargeçit’ten 7, Gercüş’ten 12 ve Midyat’tan, aralarında siyasi parti temsilcileri ve mahalle muhtarlarının imzasının bulunduğu 23 temsilciliğin açıklamaya destek verdikleri belirtildi. Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.