MHP'liler Türkeş soy ismini kullanmama kararı aldı

MHP'liler Türkeş soy ismini kullanmama kararı aldı

MHP, seçim hükümeti kabinesinde yer alan Tuğrul Türkeş'in, babasının mirasına ihanet ettiği gerekçesiyle soy ismini kullanmama kararı aldı.

Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ederek MHP'de şok etkisi yaşatan merhum Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş için MHP tarafından ilginç bir karar alındı.

MHP'LİLER TÜRKEŞ'E TÜRKEŞ DEMEYECEK

MHP, Tuğrul Türkeş'in isminin geçtiği yerde, 'Türkeş' soy isminin kullanılmaması kararı aldı. MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in mirasına ihanet ettiği gerekçesiyle MHP yönetiminin böyle bir karar aldığı öğrenildi. Buna göre MHP'liler Türkeş için, 'Tuğrul', 'Yıldırım Tuğrul' veya 'Tuğrul Bey' şeklinde hitap edecek.

MHP'DEN İHRAÇ EDİLEBİLİR

Geçici hükümette yer alması nedeniyle MHP yönetimi, Tuğrul Türkeş'i disiplin kuruluna sevk etmişti. Kulislerde, bu hafta sonu veya gelecek hafta başında Türkeş'in MHP'den ihraç edilebileceği konuşuluyor.

KRİTİK GÖREV

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) ağustos olağan toplantısı, hükümet kurma çalışmalarının etkisiyle bir hafta gecikmeli olarak 2 Eylül Çarşamba günü saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Kurulun en önemli Gündem maddelerini; PKK terörü, paralel yapı ile mücadele ve bunlarla bağlantılı olarak seçim güvenliği oluşturacak. MGK kararlarının Bakanlar Kurulu'na sunumunu ve takibini ise halen MHP'li olan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş yapacak. Bu çerçevede Türkeş, geçici hükümet döneminde 1 Kasım'da yapılacak seçime kadar kritik önemde bir görev üslenmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.