Mhp'li Yılmaz: Hukuk Katliamında 28 Şubat Ve 12 Eylül'ün De Gerisine Gittiler

Mhp'li Yılmaz: Hukuk Katliamında 28 Şubat Ve 12 Eylül'ün De Gerisine Gittiler

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İstanbul’da gözaltındaki emniyet personelinin ifadelerini almadan, dosya üzerinden karar veren sulh ceza mahkemesi hakimine ve hükümete sert tepki gösterdi. Kararların hukuki değil, öç alma davası olduğunu...

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İstanbul’da gözaltındaki emniyet personelinin ifadelerini almadan, dosya üzerinden karar veren sulh ceza mahkemesi hakimine ve hükümete sert tepki gösterdi. Kararların hukuki değil, öç alma davası olduğunu vurgulayan Yılmaz, 28 Şubat’ın, 12 Eylül’de Kenan Evren zamanındaki hukukun ve Başbakan'ın siyasetten sürekli kullandığı Adnan Menderes’in Yassıada Mahkemeleri’nde yapılmayan hukuk katliamlarının da gerisine giden bir uygulamayla karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Çağlayan Adliyesi’ndeki davanın ‘hukuki’ olmadığını belirten MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, "Başbakan, kendisini, çocuklarını, bakan ve yakınlarının içinde bulunduğu 17–25 Aralık’taki asrın yolsuzluk operasyonunu kapatmak ve toplum nezdinde algı oluşturmak amacıyla bu polislerin nezdinde karşısına bir kitleyi hedef aldı. Başbakan, aylarca ‘bunların inlerine gireceğiz’ ifadeleriyle ortada herhangi bir suç delili olmamasına rağmen toplum nezdinde bir suç örgütü oluşturma gayretine girdi. Miting meydanlarında bu iddiaları gündeme getirdi. Bu algıyı gerçekleştirmek için de TBMM’deki çoğunluğuna dayanarak, yargıyı tamamen kontrolüne aldı. Başta HSYK olmak üzere yaptığı düzenlemelerle hukuk devletinden ziyade Tayyip Erdoğan’a bağlı bir yargı meydana getirildi." dedi.

‘DAVALAR HUKUKİ DEĞİL ÖÇ ALMA DAVASIDIR’

Hükümetin en son kurduğu Sulh Ceza Hakimlikleri ve Aksaray Valisini İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirmesi gibi düzenlemelerle bu adımlar için bir altyapı hazırlandığını savunan Seyfettin Yılmaz, Başbakan'ın "Şimdi yargı süreci başlıyor. Sulh ceza hâkimleri bu süreci götürecek." diyerek, bu operasyonların işaretini verdiğini dile getirdi.

"Bağımsız yargı, hakim teminatı, evrensel hukuk" gibi normların hiçe sayıldığının altını çizen Yılmaz, kronolojik olarak gelişmeler takip edildiğinde sürecin Başbakan tarafından yürütüldüğünün ortaya çıktığını anlattı. Şimdi 17–25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ‘intikamını’ aldığını söyleyen Yılmaz, eleştirilerini şu şekilde sürdürdü: "Başbakan'ı Facebook sayfasında öven, hakkında ‘kara para aklama, rüşvet vermek, fuhuşa aracılık’ gibi iddialar bulunan Reza Zerrab ile bakan çocuklarını tahliye eden hakimler bu operasyonlara bakan mahkemelerin başına getirildi. Alınan kararlar hukuki değil, ‘hırsızlıkları nasıl ortaya çıkardınız’ diyerek, bir öç alma davasıdır. Bayramı idrak etiğimiz bu mübarek günlerde hırsızların yatlarda dolaştığı, ama onları yakalayan polislerin Ramazanı ve bayramı nezarethanede geçirdiği bir süreç Türk milletinin vicdanını yaralamıştır."

'KENAN EVREN’İN DÖNEMİNDEKİ HUKUKUN GERİSİNE GİDİLDİ'

Sulh Ceza Mahkemesi hakiminin gözaltında tuttuğu polislerin savunmalarını almadan haklarında dosya üzerinde karar vermesine karşı çıkan Yılmaz, "28 Şubat’ta, eleştirdikleri 12 Eylül’de Kenan Evren’in zamanındaki hukukun da gerisine giden; neredeyse bir kabile devletine doğru giden bir süreç ile karşı karşıyayız. O polislerin ifadelerinde (kamuoyuna yansıdığı kadarıyla) 17-25 Aralık operasyonu, hükümete yönelik İran bağlantılı bir terör örgütüne ilişkin ifadeler iktidarı rahatsız ettiği için, bunların ilerde doğurabileceği sonuçlar da göz önüne alınarak, savunmaların alınmadığı veya kayda geçirilmediği şeklinde iddialar var. Hukukun katledildiği bir dönemden geçiyoruz. Son yedi aydaki gelişmelerin hiçbirini hukukla izah etmek mümkün değildir. Başbakan'ın siyasetten sürekli kullandığı Adnan Menderes’in Yassıada Mahkemeleri’nde yapılmayan hukuk katliamlarının bugün gerçekleştiği bir zaman dilimini geçiriyoruz. ‘Hukukun üstünlüğünü yerine getireceğiz’ diyenler ne yazık ki 12 yılın sonunda tamamen Tayyip’in hukuku noktasına geldiklerini görüyoruz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.