Mhp’li Yeniçeri Tepki Gösteren Tutuklu Yakınını Ani El Hareketiyle Susturdu

Mhp’li Yeniçeri Tepki Gösteren Tutuklu Yakınını Ani El Hareketiyle Susturdu

Başkent’te, Vardiya Bizde Platformu öncülüğünde her hafta sonu gerçekleştirilen ‘Sessiz çığlık’ eylemine bu hafta CHP’li milletvekillerinin yanı sıra MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de katıldı.

Başkent’te, Vardiya Bizde Platformu öncülüğünde her hafta sonu gerçekleştirilen ‘Sessiz çığlık’ eylemine bu hafta CHP’li milletvekillerinin yanı sıra MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de katıldı. Yeniçeri kendisine tepki gösteren bir tutuklu yakınını, ani bir el hareketiyle susturdu.

Sakarya Caddesi’nde 82.’si düzenlenen ‘sessiz çığlık’ eylemine, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve asker yakınları katıldı.

AĞABABA “AMERİKAN KUŞU ÖZGÜR, TÜRK KUŞLARI HALA TUTSAK”

Veli Ağababa, bu davaya kumpas dendiğinden bu yana 116 gün geçtiğini belirten Ağababa, “Herkes bunun kumpas olduğunu söylüyor. Belki bu siyasi davalar içinde görülen içi en boş olan Balyoz davasında içeride insanların bulunması utanç verici bir durumdur. Twitter ’la ilgili karar verildi. Yani Amerikan kuşuna uçma özgürlüğü verildi. Ama Türk kuşları hala içeride tutsak olarak tutulmaya devam ediliyor.” dedi.

Son dönemde Anayasa Mahkemesi (AYM) özgürlükçü kararlar vermeye başladığını kaydeden Ağababa, ancak Balyoz davası nedeniyle içerde yatan insanlarla ilgili hala karar verilmemesini eleştirdi. Hapiste yatanların masum olduğunu ve AYM’nin biran önce karar verip, tutsakları özgür bırakması gerektiğini söyledi.

MHP’Lİ YENİÇERİ’DEN EYLEMCİYE İLGİNÇ TEPKİ

CHP’li vekilin ardından MHP’li Yeniçeri konuşmak üzere yerini aldı. Yeniçeri konuşmaya başladığı sırada bir tutuklu yakını kendisine tepki gösterdi. Ani bir el hareketi yapan Yeniçeri, şahsı susturdu. Bu sırada Yeniçeri’nin savurduğu eli, bayan bir eylemcinin şapkasına dokundu.

Bu davaların bir kumpas olduğunu hükümetin yetkili kişileri tarafından dillendirdiğini belirten Yeniçeri, “Bu ifade etmenin üzerinden aylar geçmesine rağmen, bu kumpası kimler yaptı? Bu yargılamayı kimler yaptı. Bu yargılama sonucunda bu insanlar neden hala içeride tutuluyor? Ve niye bu kadar, bunların aileleri ve çocukları perişan ediliyor? Bunun hesabını sormak adına hiçbir adım atılmamıştır. Açıkça ifade etmek gerekir ki, zulüm ile bir iktidarın payidar olması söz konusu olamaz. Korku ve paranoya içerisinde bir takım insanların içeride tutulması, her şeyden evvel devlet olmanın mantığına ve teamüllerine aykırıdır.” diye konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBUYLA MUHATAP EDİLEN SÜRECİ VİCDANIMIZA YEDİREMEDİK”

Bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti. Bıçağın kemiğe dayandığını, vatandaşların bu durumdan rahatsız olduğunu ifade eden Yeniçeri, bu meselenin sadece TSK’nın değil, Türk milletinin meselesi olduğunu söyledi.

Yeniçeri, “Genelkurmay Başkanı’nın terör örgütü mensubu, terör örgütü mensubunun ise devletle muhatap edildiği bir süreci bir türlü vicdanımıza yediremedik. Açıkça söylemek gerekir ki, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye bağırıyor arkadaşlar. Doğrudur. Mustafa Kemal’in kendisi de bir zaman idama mahkûm edilmişti. Bunu unutmayın. İdama mahkûm edilenlerin küllerinden bir devlet çıkmıştır. Dolayısıyla bugün de mahkûm edilenler geçici bir süreç yaşıyorlar.” şeklinde konuştu.

MHP’li Yeniçeri’nin konuşması tutuklu yakınları tarafından alkışlandı. Konuşma yapan vekillere kitap hediye edildi.

Öte yandan, bazı tutuklu yakınları CHP’li milletvekillerine ‘Neden bir şey yapmıyorsunuz?’ şeklinde tepki gösterdi.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.