Mhp'li Türkkan: Ermenilere Taziye Mesajının Özel Bir Nedeni Var Mıdır?

Mhp'li Türkkan: Ermenilere Taziye Mesajının Özel Bir Nedeni Var Mıdır?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 olaylarının yıldönümünde yayımladığı mesajı TBMM gündemine taşıdı ve Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1915 olaylarının yıldönümünde yayımladığı mesajı TBMM gündemine taşıdı ve Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Türkkan, ''Ermenilere taziye mesajı yayınlanması Gezi olayları ve 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu nedeniyle dünya kamuoyunda zor duruma düşülmesinin telafisi için bir başlangıç olarak değerlendirilebilir mi?'' diye sordu.

Türkkan, verdiği soru önergesinde ''Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Başbakan düzeyinde bir ilk yaşanmış, 1915 olaylarının yıldönümü nedeniyle Ermenilere taziye mesajı yayınlanmış, acıları paylaşılmıştır. Avrupa Komisyonu ve ABD, Başbakan Erdoğan'ın 1915 taziye mesajını olumlu karşılamış, ancak Ermeni kuruluşlarını çatısı altında toplayan Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Erdoğan'ın açıklamasını 'Uluslararası alanda giderek yalnızlaşan Ankara, inkarı yeninden ambalajladı.' şeklinde değerlendirmiştir." ifadelerini kullandı.

Türkkan'ın önergedeki soruları şöyle:
"1-1915 olaylarının yıldönümü nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Başbakan düzeyinde Ermenilere taziye mesajı yayınlanmasının, acılarının paylaşılmasının özel bir nedeni var mıdır?

2-Anadolu'da Ermeniler tarafından vahşice katledilen Türkler'in torunlarına da taziye mesajı yayınlayacak mısınız?

3-Ermeni iddiaları gibi hayati bir konuda bir ilke imza atıp, başsağlığı dilemenin diplomatik ve siyasi sonuçları hesap edilmiş midir?

4-Ermenilere taziye mesajı yayınlanması Gezi olayları ve 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu nedeniyle dünya kamuoyunda zor duruma düşülmesinin telafisi için bir başlangıç olarak değerlendirilebilir mi?

5-ABD tarafından olumlu karşılanan taziye mesajı Türkiye ile ABD arasında ilişkileri daha da iyi bir noktaya getirme amacı mı taşımaktadır?

6-Ermeni kuruluşlarını çatısı altında toplayan Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi’nin (ANCA), taziye mesajını "Uluslararası alanda giderek yalnızlaşan Ankara, inkarı yeninden ambalajladı." şeklinde değerlendirmesi karşısında herhangi bir açıklama yapılacak mıdır?"
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.