MHP’li Kalaycı: YHT Hattı Çalışması Konya’yı İkiye Böldü

MHP’li Kalaycı: YHT Hattı Çalışması Konya’yı İkiye Böldü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Aydoğdu Mahallesi’nde devam eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı çalışması ile ilgili açıklamalarda bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Aydoğdu Mahallesi’nde devam eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı çalışması ile ilgili konuşarak, “Konya’yı ikiye bölen hızlı tren çalışması tüm geçtiği mahallelerde Konyalı hemşehrilerime sıkıntı yaşatmış durumda. Hızlı tren yatırımına Konyalı esnafımız karşı değil ama bunu akıllıca bir projeyle yerin altından geçirerek çok daha güzel yapılabilirdi” dedi.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde çalışmalarına merkez Meram ilçesinde devam eden MHP Konya 1. sıra Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, Aydoğdu Mahallesi’nde esnafla bir araya geldi. Mahalle esnafının sorunlarını dinleyen Kalaycı, daha sonra Karaman YHT hattı çalışmasında incelemelerde bulundu. YHT hattı inşaat sahasında açıklamalarda bulunan Mustafa Kalaycı, Karaman YHT çalışmalarının bölge esnafını mağdur ettiğini ifade ederek, “Şu anda Aydoğdu Mahallesi’ndeyiz. Buradaki esnafımız 8 aydır burada kendilerinin bitirildiğini söylüyor. Konya’yı ikiye bölen hızlı tren çalışması tüm geçtiği mahallelerde Konyalı hemşehrilerime sıkıntı yaşatmış durumda. Halbuki bu çağda bu hızlı tren yolunun yer altından geçirilmek suretiyle böyle bir tablo Konya’mıza yaşatılmazdı. Hiç kimse bu yatırıma karşı değil. Hızlı tren yatırımına Konyalı esnafımız karşı değil ama bunu akıllıca bir projeyle yerin altından geçirerek çok daha güzel yapılabilirdi. Ama bunu yapmadılar maalesef Konya’mızı ikiye böldüler. Hızlı trenin iki tarafından insanımız mağduriyet yaşıyor. Daha bu mağduriyetin ne kadar süreceği de belli değil. Esnafımız burada isyan ediyor. Böylesi yatırımlar daha akıllıca, yerin altından götürülerek yapılmalıydı. Mutlaka önemli bir yatırım, bizim de desteklediğimiz bir yatırım ama neticede bu haliyle esnafımızı mağdur etti. Esnafımız da bunun cevabını 7 Haziran’da sandıkta verecek. Bu sıkıntıyı kendilerine yaşatanlara elbette bir ders verecek. MHP’ye de açık bir şekilde destek vereceklerini ifade ediyorlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum