Mhp'li Günal: Antidemokratik Yasalar Türkiye'nin İtibarını Dünyada Sıfırladı

Mhp'li Günal: Antidemokratik Yasalar Türkiye'nin İtibarını Dünyada Sıfırladı

MHP Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, AK Parti'nin gece yarısı Meclis'e sunduğu yargı paketinin, antidemokratik düzenlemeler sebebiyle Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) mahkum ettireceğini söyledi.     Mill

MHP Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, AK Parti'nin gece yarısı Meclis'e sunduğu yargı paketinin, antidemokratik düzenlemeler sebebiyle Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) mahkum ettireceğini söyledi.

    Milletvekili Günal, siyasi iktidarın, torba yasa ve antidemokratik uygulamalar Türkiye'nin itibarını sıfırladıklarını kaydetti. Sürekli yasa değiştiren bir ülkenin dünyadaki durumunu düşünmenin üzüntü verici olduğunu belirten Günal, Manavgat'ta iktidarın yeni yargı paketini değerlendirerek ağır eleştiride bulundu.

Hırsızlığı örtmeye bağlı iktidarın yargıyı baskı altına aldığını savunan Günal, iktidarın HSYK seçimlerini kazanmamış olsaydı AK Parti'nin gece yarısı Meclis'e yeni ne yargı paketleri sunacağını tahmin etmenin zor olmayacağını söyledi. Günal, "İktidar, kendi ayıplarını örtbas etmek için hukuku ayaklar altına aldı. Ülkemiz hukuk devleti olmaktan çıktı. İnsanlar kendini güvende hissetmiyor. Güvenin olmadığı yere de yabancı yatırımcı gelmez." dedi.

    "PARALEL DEVLET SÖZÜ HIRSIZLIĞI ÖRTBAS ETME YALANI"

Türkiye'nin sür'atle totaliter rejime doğru süreklendiğini belirten Günal, torba yasalarla ülkeyi yönetmeye çalışanların ülkeyi hukuk devleti olmaktan çıkartarak tek adam devletine götürdüğünü kaydetti. AK Parti'nin bugüne kadar yaptığı bütün hukuk cambazlıkların temelinde 17-25 Aralık'taki talan, hırsılık ve ayyuka çıkan yolsuzluğun olduğunu vurgulayan Günal, "Siyasi iktidar, 17 Aralık'ta gün yüzüne çıkan soygun, yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık ve milletin parasını çalmada suç üstü yakalandı. Suçluluk psikolojiyle he şeyi örtbas etmeye çalışıyorlar. Mızrağın çuvala sığmadığını görünce de paralel yapı, paralel devlet yalanlarıyla milletin gözünün içine baka baka algı operasyonu yapıyorlar. Paralel yapı söylemi bu iktidarın 17 Aralık'ta suç üstü yakalanmaya bağlı planlı bir şekilde uydurduğu kuyruklu yalandır. Güneşin balçıkla kapanmayacağını bu iktidarın iyi bilmesi gerekir. Bu hırsızlık kara delikleri paralel maralel yalanlarıyla örtülmez. Örteceklerine inanıyorlarsa da yanılıyorlar. 17-25 Aralık'ta hırsılık ve soygun olmasaydı paralel yapı diye bir söylem olmayacaktı." diye konuştu.

    Hırsızlık ve yolsuzluklarını örtbas ederek ülkeyi yöneteceğini zannedenlerin yanıldığının altını çizen Günal, bugün millete zulüm edenlerin eninde sonunda yargı karşısına çıkarak hesap vereceğini söyledi. İktidarın, bütün kurumlarını birbirine düşürerek toplumda kin, nefret, kutuplaşma ve bilinçli ötekileştirme yaptığını söyleyen Günal, "Siyasi iktidar, 17 Aralık sonrası kendi hırsızlık ve talanını örtbas temek için paralel devlet yalanına bağlı ülkeyi gece yarısı düzenlemeleriyle hukuk devleti olmaktan çıkardı. Ülkede kardeşi kardeşe düşman hale getirdi. Masum insanlara yalanlarla yok etme girişimi yapılıyor. Bunların hepsi hırsızlığın üstünün örtülmesi için yapılıyor. Makul şüphe üzerine hukuk olmaz. Gerçek şüpheliler 17 Aralık'ta yakalandı. Siyasi iktidar, yargı üzerinde yaptığı darbe ile gerçek şüphelileri salarak dosyayı kapattırdı. Ülkemizde, hırsızın polisi yakaladığı dönem bu iktidar döneminde oldu. Bu iktidar, 17 Aralık sonrası yaptığı bütün hukuksuz işlerin hesabını verecek. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Zulümle, yeni yargı paketi çıkartarak insanlara zulüm ederek ülke yöneteceklerine inanalar yanılıyor. Geçmişten günümüze zulümle abad olan görülmemiş." ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.