Mhp'li Günal: 2015 Bütçesi Delik, Denetimler Göstermelik

Mhp'li Günal: 2015 Bütçesi Delik, Denetimler Göstermelik

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, 2015 bütçesinin delik, denetimlerinde göstermelik olduğunu söyledi. 2015 bütçesiyle ilgili yazılı açıklama yapan Milletvekili Günal, Başbakanlık için ayrılan bütçeden...

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, 2015 bütçesinin delik, denetimlerinde göstermelik olduğunu söyledi.

2015 bütçesiyle ilgili yazılı açıklama yapan Milletvekili Günal, Başbakanlık için ayrılan bütçeden Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapıldığını, yedek ödeneklerin de keyfi olarak kullanılmasından bunun bütçe hakkının gasp edilmesi anlamına geldiğini kaydetti.

İmar planı usulsüzlüklerinin Sayıştay Raporundan kaçırıldığını, mahkemeden dönen imar planının aynı şekilde yeniden onaylandığını iddia eden Günal; aynı şekilde özelleştirme yolsuzluklarının da her seferinde mahkemeden döndüğünü, artık tesislerin geri alınması gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca Torba Kanu'nda korsan maddeyle kişiye özel ihale düzenlemesi yapıldığını ileri süren Günal, son olarak DSİ’nin hem denetim standartlarını koyan hem işin niteliğini belirleyen, hem de ihaleyi de veren birim olmasını yanlış olduğunu savunarak, "Kamu Gözetim Kurumu ne iş yapar?" diyerek yanlışlığa dikkat çekti. Günal, "Başbakanlık binası olarak yapılan ve Başbakanlığa yatırım transfer ödeneği olarak verdiğimiz şey nasıl oluyor da bir anda Cumhurbaşkanlığına tahsis edilir? Biz o bütçeyi geçen sene Başbakanlığın bina ihtiyacı var diye verdik. Bu iş nereye gidiyor? Yaptığımız bütçe ne oluyor? O zaman herkes kafasına göre alsın, Maliye Bakanlığı'nın yaptığı binaya da Başbakanlık konarsa ertesi sene Maliye Bakanı nerede oturacak? Verilen ödenek nereye gidiyor, ne oluyor? Aktarırken de bunlar yerinde kullanılacak mı? diye bu tarz işler öncelikle bütçe açısından Maliye Bakanlığı tarafından denetlenmeli." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.