Mhp'li Erkul’dan Ak Parti’ye Lice Tepkisi

Mhp'li Erkul’dan Ak Parti’ye Lice Tepkisi

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, PKK'nın Türkiye'nin bir bölgesini AK Parti ile girişilen sözde barış süreci karşılığında teslim aldığını öne sürdü. Erkul, "Diyarbakır Lice'de dikilen heykele gelene kadar devleti kör ve sağır...

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, PKK'nın Türkiye'nin bir bölgesini AK Parti ile girişilen sözde barış süreci karşılığında teslim aldığını öne sürdü. Erkul, "Diyarbakır Lice'de dikilen heykele gelene kadar devleti kör ve sağır vaziyette tutan AKP hükümeti, bölücülere taviz üstüne taviz vermiştir. Türk devletinin ve milletinin birlik ve bütünlüğüne 30 yıl önce ilk kurşunu sıkan bir hainin heykelini Türk toprağına dikecek noktaya gelinceye kadar bu devleti yönetenler nasıl bir zafiyet içerisindedirler ki kendi sınırları içerisinde dahi bir ucubenin planlanması, yapımı ve törenle açılması sırasında uyumuştur.” dedi.

“Önemli olan milletin birliğine kast etmiş bir hainin heykeli yıkmak değil, daha en baştan dikilmesini önlemektir” diyen Erkul devamında şunları söyledi: “AKP hükümetinin tavizleriyle devlet kurmakta Barzani ile yarışır hale gelen PKK'nın 30 yılda katlettiği on binlerce askerimiz, polisimiz, öğretmenimiz ve vatandaşımızın yanı sıra verdiği yüzlerce milyar dolarlık zararın üzerine Lice'de yapılan heykel tüy dikmekten başka bir anlam taşımamaktadır. Bölücülüğün heykelini yıkmak, bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için hala bir ümidin yaşatıldığını göstermektedir. Ancak önemli olan sadece bir heykelin yıkılması değil, bu ihaneti anıtlaştıran zihniyeti dikeni de diktireni de yıkmaktır."

Devletin en önemli ve hayati kurumlarının bir kişinin talimatları dışında inisiyatif alamadığının altını çizen Erkul, “Bölücülük fikri ülkemizin bir bölgesini teslim almış vaziyettedir. Devletin güvenlik güçlerinin rutin güvenlik kontrollerinden dahi geri çekildiği ve PKK'nın bölgede bir devlet gibi hareket ettiği her gün gelen yeni haberlerle teyit edilmektedir. Yol kontrolü yapan, vergi toplayan, gençleri askere alan bir yapı, devlet değil ise eğer devlet içinde palazlanan yeni bir devletten başkası değildir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.