Mhp'li Bozyel: Dışişleri'nin Açıklaması Her Türlü İnandırıcılıktan Uzak

Mhp'li Bozyel: Dışişleri'nin Açıklaması Her Türlü İnandırıcılıktan Uzak

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, IŞİD denilen terör örgütü tarafından rehin alınan vatandaşların serbest bırakılması karşılığında, hükümetin 'Süleyman Şah Türbesi'nden çekilmeyi kabul ettiği' şeklinde medyada yer alan...

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, IŞİD denilen terör örgütü tarafından rehin alınan vatandaşların serbest bırakılması karşılığında, hükümetin 'Süleyman Şah Türbesi'nden çekilmeyi kabul ettiği' şeklinde medyada yer alan haberle ilgili Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın her türlü inandırıcılıktan uzak olduğunu söyledi.

Abbas Bozyel konuyla ilgili yazılı değerlendirmesinde, "Alelacele yapılan bu açıklama, muğlak, içi boş ve süslü cümlelerle kurulu olup, hükümetin de suçüstü yakalandığını ortaya koyan psikolojisini yansıtmaktadır." dedi. "Haliyle sonucu sıfırla ifade edilecek bu laf ebeliğine ve teranelere karnımız toktur." diye devam eden MHP’li Bozyel, "Zira daha birkaç ay önce, mart ayının sonlarında sırf ülkemizi Suriye ile savaşa sokmak için, 'Süleyman Şah Türbesi'ne birkaç adam gönderip, birkaç bomba ve füze atmayı' bile planlayan bugünkü iktidar yetkilileri değil miydi?" diye sordu.

Bozyel yine, "Milli tarihimizi karalamayı ve onunla hesaplaşmayı kendilerinin 'milli yeminleri' olarak gören bu gayri Türk zihniyet sahiplerinin, kutlu ecdadımızın emaneti ve milli tarihimizin bir şeref levhası olan bu vatan parçamızı terörist IŞİD’e teslim etmeyeceğinin garantisi nedir?" sorusunu yöneltti. Hiçbir garantisi olmadığı gibi, üstüne üslük bu aziz yurt parçasının, aciz, çaresiz, sefil ve teslimiyetçi bir anlayışla peşkeş çekilmek istenmesinin, Türk milletinin ve şanlı tarihinin AK Parti eliyle yeniden sırtından hançerleneceğine işaret ettiğini belirten Bozyel, şunları dile getirdi: "Bu nedenledir ki, insanlığın yüz karası, İslam’ın ve Türklüğün baş düşmanı AKP-ABD beslemesi IŞİD’e bir kez olsun terörist bile diyemeyen, onunla ilgili haberlerin yayınlanmasına ambargo koyan ve bu davranışıyla IŞİD’in asıl hedefini kamufle eden Erdoğan’la, bugünün çiçeği burnunda müstakbel başbakan adayının, bu doğrultudaki söz ve vaatlerinin de hiçbir kıymeti-harbiyesi yoktur."

"Dışişleri'nin dünü unutturmaya çalışarak, içi yalanla şişirilmiş yapmış oldukları basın açıklamasına güvenebilecek olanlar varsa şayet, onlar da aklıyla arası açık olanlardır. Bunu da yalnızca kendi içlerinde bulabilirler." diyen MHP’li Abbas Bozyel, şunları ifade etti:

"Hülasa ne kadar gizlerse gizlesinler, 'Takke düşmüş, kel görünmüştür'. Dünden-bugüne kadar ABD, PKK, PYD, İmralı, Kandil ve Oslo’da milletimize düşmanlık, vatanımıza husumet besleyen çevrelerle kucak kucağa görüntü vermekten çekinmeyen AKP iktidarının, şimdi de IŞİD’le işbirliği sergilemesi ne Milliyetçi Hareketliler için ne de mensubu olmakla şeref duyduğumuz aziz Türk milleti için şaşırtıcı olmuştur. 12 yıldan beridir devam eden tüm bu olumsuz gelişme ve alçaklıklara rağmen hiç kimse unutmasın ki Türk milleti asla sahipsiz değildir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.