Mhp'li Bal: Türkiye Yavaş Yavaş Diktatörlüğe Doğru Gidiyor

Mhp'li Bal: Türkiye Yavaş Yavaş Diktatörlüğe Doğru Gidiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Faruk Bal, "Siyasetin yargı kararlarını etkilemesi ancak diktatörlüklerde görülen bir olaydır. Türkiye yavaş yavaş diktatörlüğe doğru gidiyor." dedi.MHP'li Faruk Bal, cumhurbaşkanı adayı...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Faruk Bal, "Siyasetin yargı kararlarını etkilemesi ancak diktatörlüklerde görülen bir olaydır. Türkiye yavaş yavaş diktatörlüğe doğru gidiyor." dedi.

MHP'li Faruk Bal, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istemek için geldiği Avusturya Viyana'da iftara katıldı. Bal, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) önemli açıklamalarda bulundu.

'BU ÇOK AĞIR VE ACI SONUÇLARI OLACAK BİR HUKUK GARABETİDİR'

Türkiye'de, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislere yönelik sahur vaktinde yapılan operasyonu değerlendiren Faruk Bal, "İnsanlık tarihi adalet ve hukuka ulaşabilmek için büyük mücadeleler vermiştir. Evrensel hukukun kabul ettiği bir gerçek vardır; gözaltı süresi sınırlıdır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve ekindeki protokollere bakılırsa bu dört gün ile sınırlıdır. 2000 yılında bizim koalisyon üyesi olduğumuz hükümet döneminde yapılan 33 maddelik bir anayasa değişikliği ile darbe ürünü olan gözaltında kalma süresi 15 günden 4 güne indirilmiştir. Şimdi bu, herkese lazım olan ve bir suç isnadı ile karşı karşıya kaldığında, ben 4 gün sonra hakime derdimi anlatabilirim, adalete ulaşabilirim umududur." şeklinde konuştu.

İstanbul'da 17 ve 25 Aralık'ta yolsuzluğu ortaya çıkaran, bu operasyonda bakan çocuklarının yatak odalarında kasalar dolusu paraları yakalayan, sırt çantalarındaki ve ayakkabı kutularındaki milyon dolarları ve bakanın kolundaki 700 bin liralık saati görüntüleyen, dağıtılan rüşveti excel formatında bilgisayarlarda tespit eden ve böylece cumhuriyet tarihinin en büyük siyasi yolsuzluk soruşturmasını yapan polis memurları, amirleri, müdürleri şimdi içeride ve hukuk yok. Bu çok ağır ve acı sonuçları olacak bir hukuk garabetidir. Günü gelecek şimdi onlar için talep ettiğimiz hukuk, bu zulmü yapan kişilere lazım olacaktır."

'İSMAİL'E 'KAÇ' DİYE TALİMAT VEREN VE GİZLİ KAPAKLI İŞLERİ YAPANLARA BİZİM KÜLTÜR VE MEDENİYETİMİZ HAKİM DEMEZ'

Sorgu hakimi ile görüşmesi sonrası 'kaç İsmail kaç' sözüyle kameralara yakalanan kişi ile ilgili de konuşan Faruk Bal, "Böyle bir İsmail ile kovalamaca işi hakimlik mesleğinin tabiatında yoktur." yorumunda bulundu. Bal, hakimlik mesleğine ilişkin, "Böyle bir olay cereyan etmiş ise, kameralar aracılığıyla Türk kültür ve medeniyetinin dünyaya armağan etmiş olduğu hakimlik mesleğini ortaya koyan vasıfları saymak isterim. Bizim kültür ve medeniyet değerlerimizde hakim, peygamber koltuğunda oturan kişidir. Hakim; hiç kimseden korkmaz, hiç kimseden emir almaz. Hakim; mecellenin hükmüne göre hükmeder, müstakim olur. Yani dışarıdan gelecek telkinlere karşı dayanıklıdır. Hakim; metin olur, sağduyuludur, işte biz buna adalet diyoruz. Yoksa İsmail kovalayan veya İsmail'e 'kaç' diye talimat veren, onun perde arkasında niye kaçacaksa, öyle gizli kapaklı işleri yapanlara bizim kültür ve medeniyetimiz hakim demez." değerlendirmelerinde bulundu.

'SİYASETİN YARGI KARARLARINI ETKİLEMESİ ANCAK DİKTATÖRLÜKLERDE GÖRÜLEN BİR OLAYDIR'

Siyasetin yargıya hiç bulaşmaması gerektiğini ve kuvvetler ayrılığı ilkesi olduğunu ifade eden Konya Milletvekili Bal, 'Eğer yargı siyasetin etkisi ile şekilleniyorsa onun adı yargı değil, hakimlik değil; doğrudan doğruya diktatörlüktür. Siyaset yargı kararlarını etkiliyorsa bu ancak Saddam'ın Irak'ında ya da Esed'in Suriye'sinde görülen bir olaydır. Bu ancak diktatörlüklerde görülen bir olaydır ve Türkiye yavaş yavaş o tarafa doğru gidiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi bu diktaya gidişi, milletin makus talihini yenerek demokrasiye çevirebilme gayretidir.' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Partilerinin çatı aday projesi ile Ekmel Bey'i aday göstererek Türk seçmenine bir alternatif sunduğunu dile getiren Faruk Bal, "Halkımız yurtiçi ve yurtdışında Sayın İhsanoğlu'na büyük teveccüh göstermektedir." ifadelerini kullandı. Partilerinin çatı adaya destek olmak için 7 milletvekilini Avrupa'ya gönderdiğini belirten Bal, üç gün içerisinde sekiz büyük program yaptıklarını ve adaylarına büyük destek olduğunu gözlediğini belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.