Mhp’li Akçay: Yüzbinlerce Suriyeli Dileniyor, Bu Nasıl Misafirperverlik?

Mhp’li Akçay: Yüzbinlerce Suriyeli Dileniyor, Bu Nasıl Misafirperverlik?

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, bütçe komisyonunda Dışişleri ve AB Bakanları bütçeleri üzerine görüşlerini dile getirdi. Hükümetin Suriye’deki gelişmeleri doğru okuyup takip edemediğini belirten Akçay, "Suriye yönetiminin baştan...

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, bütçe komisyonunda Dışişleri ve AB Bakanları bütçeleri üzerine görüşlerini dile getirdi. Hükümetin Suriye’deki gelişmeleri doğru okuyup takip edemediğini belirten Akçay, "Suriye yönetiminin baştan çok kısa sürede düşeceği hesaplanmıştır. Dönemin başbakanının şu ifadesi dikkat çekicidir: ‘İnşallah en kısa zamanda Şam'a gidecek, Emevi Camisi'nde namazımızı da kılacağız.’ Bu sözlerin ve AKP siyasetinin karşılığında 1 milyon 600 bin Suriyeli Türkiye’ye göçmüştür. Sayın Erdoğan orada Emevi camiinde henüz namaz kılamamıştır yalnız yüzbinlerce Suriyeli Türkiye’deki camilerin önünde dilenmektedir. Siz 'onlar misafirimizdir' diyorsunuz bu nasıl misafirpervarlik bu nasıl evsahipliği? Misafirleriniz dileniyor sayın hükümet." diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Dışişleri ve Avrupa Birliği (AB) Bakanlıklarının 2015 yılı bütçeleri görüşüldü. Suriye’de 3 yıldır çok vahim olaylar yaşandığını anlatan Akçay, “Suriye’de dengeler yerinde oynamış mücadeleler kanlı bir rekabete dönüşmüştür. Yüzbinlerle ifade edilen insan kaynakları, milyonlarca mülteci Suriye’de yaşanan vahim olayların geleceğe bırakacağı olgulardır. Türkiye Suriye gelişmelerinden en fazla etkilenen ülkelerden biridir. Suriye’de yer yanlış ve tehlikeli adım vatandaşlarımıza bomba, top mermisi, şarapnel parçası, kurşun olarak geri dönmüştür. Uçağımız düşürülmüştür. Reyhanlı, Akçakale ve Ceylanpınar’daki acı kayıpların verildiği olaylardan bazılarıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti milli menfaatlerimizi ve reel politik ilkeleri yansıtmayan yanlış bir stratejiyle Suriye bataklığı içerisinde bocalamaktadır. İktidar Suriye’deki çatışmaları körükleyici bir strateji sürdürüyor. Hükümetin Suriye’deki bir kısım terör örgütleri ile dirsek temasında olduğu herkesin bildiği bir bilgidir.” diye konuştu.

"ERDOĞAN EMEVİ CAMİNDE NAMAZ KILAMADI AMA YÜZBİNLERCE SURİYE CAMİLERDE DİLENİYOR"

Hükümetin Suriye’deki gelişmeleri doğru okuyup takip edemediğini anlatan Akçay, "Strateji ve politikalarında hakim bir politika izleyememiştir, adeta mahkum bir politikaya doğru sürüklenmiştir. Suriye yönetiminin baştan çok kısa sürede düşeceği hesaplanmıştır. Dönemin başbakanının şu ifadesi dikkat çekicidir: ‘İnşallah en kısa zamanda Şam'a gidecek, Emevi Camisi'nde namazımızı da kılacağız.’ Bu sözlerin ve AKP siyasetinin karşılığında 1 milyon 600 bin Suriyeli Türkiye’ye göçmüştür. Sayın Erdoğan orada Emevi camiinde henüz namaz kılamamıştır yalnız yüzbinlerce Suriyeli Türkiye’deki camilerin önünde dilenmektedir. Siz onlar misafirimizdir diyorsunuz bu nasıl misafirpervarlik bu nasıl evsahipliği. Misafirleriniz dileniyor sayın hükümet.” Şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.