Mhp’li Adan: Komisyonun Zarrab Ve Güler’in Ayağına Gitmesi Utanç Verici

Mhp’li Adan: Komisyonun Zarrab Ve Güler’in Ayağına Gitmesi Utanç Verici

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, TBMM Yolsuzluk Komisyonu’nun Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giderek, burada Reza Zarrab ve Barış Güler’in ifadesine başvurmasına tepki gösterdi. Zarrab ve Güler’in ayağına gidilmesiyle...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, TBMM Yolsuzluk Komisyonu’nun Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giderek, burada Reza Zarrab ve Barış Güler’in ifadesine başvurmasına tepki gösterdi. Zarrab ve Güler’in ayağına gidilmesiyle millet iradesinin hiçe sayıldığını belirten Adan, “TBMM’nin utanç verici şekilde onları komisyona çağıracağına, İstanbul’da ayaklarına geldiler. Bu iğrenç talana, vurguna öncülük yapanlar millet iradesini hiçe saydılar.” ifadesini kullandı.

MHP İstanbul İl Başkanlığı’nda MHP’li Celal Adan ve Ali Torlak, birlikte basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Celal Adan, TBMM Yolsuzluk Komisyonu üyelerinin Reza Zarrab ve Barış Güler’i adliyede dinlemesini eleştirdi. Söz konusu kişilerin Meclis’e gelmesi gerektiğini ifade eden Adan, “TBMM’de zaman zaman komisyonların kurulduğunu ve bu komisyonların çok değişik kişilerin ifadesini aldığını belirtti. Adan, “Başbakanları, generalleri, gazete patronlarını, bürokrasiden bir sürü insanı dinlemek için çağırmışlardır. Herkes millet iradesinin temsil edildiği TBMM’ye gitmiş, sorulan sorulara cevap vermiştir. Fakat 17-25 Aralık sebebiyle ortaya çıkmış olan iğrenç tablonun kahramanları onların önderleri, TBMM’nin utanç verici şekilde onları komisyona çağıracağına, İstanbul’da ayaklarına geldiler. Bu iğrenç talana vurguna öncülük yapanlar millet iradesini hiçe saydılar. İfade vermeye gitmediler. Bu ifade vermemeye gitmeme noktasında iradenin gücü Başbakan’a mı dayanıyor, güç Cumhurbaşkanı’ndan mı alınıyor? Adliyeye geldiler, bu işin mimarlarını çağırdılar, Meclis mensuplarına mazeret belirterek gitmediler.” şeklinde konuştu.

“TERÖRİSTLERİN KENDİ TOPRAKLARINDAN RESMİ GEÇİTLE GEÇMESİNE İZİN VEREN İLK VE TEK CUMHURBAŞKANI”

Erdoğan’ın Obama’ya yönelik, ‘PYD koridorunu ben teklif ettim’ sözlerini de değerlendiren MHP’li Adan şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı PYD’lilere Türkiye’den geçerken yemek, çay, sigara, karpuz, soğuk ayran da teklif etseydi eminim tam görevini yapmış olacaktı. Teröristlerin kendi topraklarından resmi geçitle geçmesine izin veren ilk ve tek Cumhurbaşkanı sıfatıyla tarihe geçtiniz. Bu ayıp size yeter. İkaz ediyoruz; PYD ve Barzani’ye yapılan hizmet PKK’ya yapılan hizmetle eş değerdir. Bu adamlar IŞİD ile savaşmak için değil gelecekte PKK’yı tahkim etmek için Kobani’ye gediyorlar. Onların savaşı IŞİD ile değil Türkiye ile. Bunların IŞİD’i temizleyeceği senaryosu ile çocukları bile kandıramazsın.”

29 Ekim resepsiyonuna katılıp katılmayacakları yönündeki soruya ise Adan, “Biz Anıtkabir’deki törene katılacağız. Cumhurbaşkanlığı sarayındaki resepsiyona katılmayacağız.” şeklinde cevap verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.