MHP’den flaş başkanlık açıklaması

MHP’den flaş başkanlık açıklaması

MHP'li Semih Yalçın'dan flaş bir açıklama geldi. Yalçın açıklamasında "Rejim hasta ve yaralı, sistem krizde" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ‘Başkanlık sistemi’ tartışmalarıyla ilgili twitter üzerinden şu açıklamaları yaptı:

“Siyasi tıkanıklığın giderilmesi,cumhurbaşkanlığı makamı ileiktidarın çözüme sevk edilmesi için zorlayıcı demokratik siyasi dalga yaratılmalı. Mevcut defakto durum, Türkiye'yi giderek büyüyen bir siyasi istikrarsızlık tehlikesine sürükleyecektir. Yeni darbelere davetiye çıkaran, yeni krizleri tetikleyen kronik bir politik atmosfer husule gelecektir. Türkiye'de erkleri paylaşan kurumların da anayasal ve yasal fonksiyonlarını icra etmesi gerekmektedir.

‘MHP, AKP’NİN DEĞİL SİSTEMİN NEFESİNİ AÇMAK İÇİN DEVREDE’

MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır.MHP; AKP'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. Bunun yolu, parlamentoyu çalıştırmaktan geçmektedir. Demek değildir ki MHP başkanlık sistemine AKP'nin önerilerine gözü kapalı oy verecektir. MHP'nin öncelikleri, hedefleri ve hazırlığı vardır.

Siyaset kurumu ortak akıl oluşturma adına sürpriz teklilere açıktır. Aksi takdirde daha başından tartışmayı bitiren bir sonuç ortaya çıkacaktır. Meclisten referandum kararı çıkar ve konu milletin hakemliğine giderse Mecliste kabul gören bir metnin onaylanıp onaylanmayacağı belli değildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.