MHP'den Davutoğlu'na IŞİD sorusu

MHP'den Davutoğlu'na IŞİD sorusu

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Davutoğlu’nun cevaplandırması isteğiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Türkkan dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakan adayı olarak açıkladığı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun cevaplandırması isteğiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, terör örgütü IŞİD’in isminin nereden geldiğini ve isim babasının kim olduğunu sordu.

MHP'li Lütfü Türkkan soru önergesinde şöyle dedi:

"IŞİD terör örgütünün açılımı Irak Şam İslam Devletidir. Türkçeden başka hiçbir dilde Suriye’nin başkentine Şam denilmemektedir. Türkçeden başka hiçbir dilde Suriye’nin başkentine Şam denilmediği halde kendisini 'Irak Şam İslam Devleti' olarak tanıtan bu örgütün isim babasının kim olduğu hakkında bilginiz var mıdır?" 

IŞİD’in rehin tuttuğu konsolosluk görevlileri ile ilgili de bilgi istediği önergesinde MHP'li Türkkan, Davutoğlu'na şu soruları yöneltti: 

"1-Türkçeden başka hiçbir dilde Suriye’nin başkentine Şam denilmediği halde kendisini 'Irak Şam İslam Devleti' olarak tanıtan bu örgütün isim babasının kim olduğu hakkında bilginiz var mıdır? 

2-Bu terör örgütünün Türk toprağını basıp rehin aldığı 49 Türk vatandaşıyla ilgili alıyor musunuz? 

3-IŞİD’in elinde bulunan vatandaşlarımızın sağlık durumlarıyla ilgili bilgi sahibi misiniz? 

4-Dışişleri Bakanıyken 'terör örgütü' olarak tanımlamadığınız IŞİD’e Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Başbakanı olduğunuzda 'terör örgütü' diyecek misiniz? 

5-Bölgede adeta soykırım yapan IŞİD’in elindeki vatandaşlarımızı kurtarmak için askeri operasyon gündemde midir? 

6- Mart ayında Niğde’de güvenlik güçlerimizi şehit ettikten sonra 'sevap işledim' diyen IŞİD militanının rehinelerimize karşılık serbest bırakılması gündemde midir? 

7-IŞİD rehinelerimizin serbest bırakılması karşılığında para talep etmiş midir? Eğer ettiyse bu talep yerine getirilecek midir?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.