Mhp Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: Türkiye Pkk Ve Pyd'yi Silahlandırıyor

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: Türkiye Pkk Ve Pyd'yi Silahlandırıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti hükümetinin ülkeyi felakete sürükleyen yetersizliklerin, yanlışların ve beceriksizliklerin üzerine Obama'nın girişimiyle Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti hükümetinin ülkeyi felakete sürükleyen yetersizliklerin, yanlışların ve beceriksizliklerin üzerine Obama'nın girişimiyle Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü PKK ve PYD’yi silahlandırdığını, bunun da bölgede müttefikleri nezdinde tarihteki en değersiz ve etkisiz konuma getirdiğini söyledi. Ayhan, MHP Denizli il binasında düzenlediği basın toplantısında hükümete ağır aleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK ve PYD'yi terör örgütü olarak nitelendirmesinin, “PKK- PYD aynıdır, silah vermemek gerekb” beyanının üzerinden daha saatler geçmeden PYD'ye silah yardımı yapılması ve Peşmergelerin, ellerindeki silahlarla Türkiye topraklarından geçmesine karar verilmesinin, AK Parti politikalarının kesin iflasının ilanı olduğunu belirtti.

Türk dış politika tarihinde görülmemiş bir U dönüşü yapıldığını, uluslararası basında karikatürlere konu olduğunu dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, “Müttefiklerinin en stratejik konularda Türkiye’nin hassasiyetlerini hiçe sayan oldubittileri, PYD’ye silah yardımı yapılması ve Peşmergeye koridor açılması emrivakisi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Yanardöner siyaseti okyanusun ötesinde ve uluslararası basında alay konusu edilen AKP hükümeti oldu bittilere, emrivakilere boyun eğerek dış politikada günü kurtarmaya çabalamaktadır. Cumhurbaşkanı'nın, PYD’ye silah yardımının yanlış olduğunu ama Peşmergeye koridor açılmasını kendisinin önerdiğini söylemesi eylemi arasındaki derin uçurum ve tutarsızlık, tüm dünyanın gözleri önünde cereyan etmektedir.” dedi.

Kriz başladığından bu yana hükümetle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beyanlarının zaten birbirleriyle ve kendi içinde sürekli çelişkiler olduğunu belirten Ayhan, “Hükümetini kaale almadan, bölgede olup bitenlerle hükümetin öncelikleri birbirini tutmamıştır. Suriye şartı kaale alınmamış, tampon bölge önerisi nazikçe geri çevrilmiş, şimdi de PKK ve PYD’yi silahlandırma girişimine destek vermek durumunda bırakılmıştır. Müttefikleri, ne AKP hükümetini ne de Cumhurbaşkanı'nı dikkate almadığını her fırsatta dünya âleme ilan etmektedir. AKP’nin bölgedeki sözde ‘değerli yalnızlık’ politikasının ağır faturası, Türkiye Cumhuriyeti'ne kesilmektedir. Türkiye, bölgede müttefikleri nezdinde tarihteki en değersiz ve etkisiz bir konuma getirmiştir.” diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANI TARİFSİZ ÇARESİZLİK VE TUTARSIZLIKLAR İÇERİSİNDEDİR'

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümetin dış politikada muhatap olmaktan çıktığını, artık beyanat bile veremez hale geldiğini öne süren Ayhan, “Acaba söylediklerim, Ak Saray’ın bir beyanatı ile ofsayta düşer miyim kaygısıyla tek cümle açıklama yapamamaktadır. İçişleri Bakanı olaydan vareste, Dışişleri etkisiz eleman, hükümetin yetkilerini kullanmaya çalışan Cumhurbaşkanı ise tarifsiz çaresizlik ve tutarsızlıklar içerisindedir. Hükümetin ne yapmaya çalıştığını anlayan yoktur. Her geçen gün Türkiye’nin oldubittilerle bu bataklığın içerisinde çekilmesine engel olacak güçlü bir irade sergilenmemektedir. Bu ahval içinde küresel güçler, aciz AKP hükümeti ve PKK'yı kullanmaktadır. AKP-PKK el ele vermiş, yanlarında PYD mangası, bize göre 63 gafil adamla birlikte Türk milletinin varlığı, dokunulmaz ve üzerinde tartışma yapılamayacak milli ve tarihi çıkarlarını tehdit etmeye başlamıştır.” şeklinde konuştu.

'BÖLÜCÜBAŞINA İMRALI’DAN ÖRGÜTÜ YÖNLENDİRME VE YÖNETME YETKİSİ VERİLİYOR'

İhanetin senaryosunun yeni bir sahnesinin sergilenmeye başladığını ifade eden Ayhan, “Cezaevindeki herhangi bir mahkumdan farklı hiçbir hakkı bulunamaması gereken bölücübaşına, İmralı’da yıkım ve çözülme sürecini bölücü örgüt adına yönlendirme ve yönetme yetkisi ve statüsü verilemeye çalışılmaktadır. Çözüm süreci adı altında ihaneti kurumsallaştıran AKP, Türk milletinden sır gibi sakladığı ihanetin yol haritasını bölücübaşına, Kandil'e yollamaktan çekinmemektedir. AKP, bunun hesabını millete nasıl verecektir? Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kobani olaylarında bölücübaşının tahrikteki rolünü ima ederken bu konuda sahip oldukları kanıtları kullanarak niçin suç duyurusunda bulunmamaktadır, gereğini yapmamaktadır? Bunlar da yetmezmiş gibi bölücübaşının koşullarının iyileştirilmesine ve müzakereci olarak muhatap alınmasına nasıl göz yumulabilmektedir? Türk milletine açıklayamadığı sözde yol haritasını, nasıl terör örgütünün ve onun elebaşısının görüşüne sunabilmektedir? Bu yetkiyi nereden, kimden ve nasıl almıştır? Türk milleti kendisine seçilmiş cumhurbaşkanı unvanını, bölücü örgütle masaya otusun diye mi vermiştir?” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.