Emre Özgül

Emre Özgül

MHP depresyona girdi

MHP depresyona girdi

Meclisin en ihtiyar partisi MHP'nin yapacağı “olağanüstü kongre” çok çetin geçeceğe benziyor.  1997 yılında Alparslan Türkeş'in vefatı üzerine gerçekleştirilen olağanüstü kongrenin 2.si, uzun yıllar sonra ilk kez MHP'nin karşısına çıktı.

**

MHP'de büyük bir delege savaşı var. Muhalif ideolojiye sahip olan MHP,  büyük kaosa yaşıyor.  Parti içinde sert bir muhalefet hakim. Siyasi tarihinin en zor zamanını geçiren Milliyetçi Hareket Partisi, bu sürecin en kısa sürede son bulmasını bekliyor.

**

1 Kasım seçimlerinden sonra sürecin kendilerinin aleyhine işleyen MHP'de hüsran sürüyor. Delegeler, yöneticiler, bazı il ve ilçe teşkilatları sürtüşme yaşayarak, davanın hukukuna ters düştü. Mevcut Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli, zamanında elinden tuttuğu, omuz omuza verdiği çoğu siyasetçiyi karşısına aldı. Kim kime ihanet etti, kim işbirliğine girdi, kim kimin arkasından kuyusunu kazdı? Bu soruların çoğuna siz karar verin.

**

Genel Başkan adayları arasında en tehlikeli bulunan ve güçlü görünen Meral Akşener, yaptığı çalışmalar, gezdiği şehirler ve bu şehirlerde gördüğü ilgi ile MHP Genel Merkezine ve taraflarına göz dağı vermeyi başarmışa benziyor. Bunun yanı sıra Sayın Akşener'in gizliden yürüttüğü psikolojik savaş,  MHP'yi yıpratmayı başardı. Bana şu soruyu sorsanız: Meral Akşener Genel Başkan olur mu? Diye cevabım tabi ki hayır olur. Bunun örneğini yakın zaman önce yaşadık. Görünen köy kılavuz da istemez. Akşener, başkanlık seçimini kaybederse kısa bir süre sonra AK Parti koltuklarında yer alabilir.  Tıpkı Tuğrul Türkeş'in saf değiştirdiği gibi. 

**

Geçtiğimiz gün Konya'ya gelen Genel Başkan Adaylarından Koray Aydın, açtı ağzını yumdu gözünü. Geldiği yeri biraz unutan, bazen doğruları haykıran bir tavır ile MHP'ye eleştirilerde bulunan Aydın, MHP'nin geleneğinden koptuğunu, Ülkü Ocaklarının yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. Siyasi hayatında önemli görevlerde bulunan Koray Aydın, bu düşünceleri savunduğu halde neden geçmiş zamanlarda isteklerini dile getiremedi Koray Aydın. Ortada bir samimiyetsizlik mi var? Koray Aydın'ın Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin karşısında yer alan muhalif adayların gücünü yıkmak için kullandığını söyleyenlerde duyduk. Bu düşünceyi savunanlar kadar, şiddetle eleştirenlerde var. Birlikten kuvvet doğar deriz. Malesef MHP içinde böyle bir birliktelikten söz etmek mümkün görünmüyor. MHP'de dava, amacından çıkarak bireyselliğe dönüştü.

**

Genel Başkan Adaylarından Sinan Oğan' ın ismi de yine sürekli anılan adaylar arasında yer alıyor. Telefonla defalarca arandık. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan Konya'ya geliyor denildi. İyi takip edelim dedik. Oğan, gideceği yerleri günler öncesinden kendine ait sosyal paylaşım hesaplarından bildirirdi. Konya'ya gelişi neden büyük bir sır haline getirildi? Oğan, Konya'ya gelecekmiş haberiniz var mı? Dediğimizde neden MHP'li kardeşlerimiz şaştı.

 

Velhasıl kelam MHP, depresyona girmiş. Farklı doktorlar farklı reçeteler yazıyor. Herkes hastayı iyileştirme peşinde. Kimse depresyona neden girildiğini bilmiyor. Süreç böyle ilerlerse MHP, büyük bir intihara kalkışır demedi demeyin.

 

                                                       Selam ve dua ile  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR