MGV Genel Başkanı belli oldu!

MGV Genel Başkanı belli oldu!

MGV Genel Başkanlığına Anadolu Gençlik Derneği genel başkanı Salih Turhan seçildi.

 28 Şubat sonrası kapatılan Milli Gençlik Vakfı yeniden kurulmuştu
Sevdamız Türkiye’ diyerek 1975 yılında Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocanın öncülüğünde kurulan Milli Gençlik Vakfı, 28 Şubat süreci sonrası 2004 yılında kapatılmıştı. Aradan geçen on yıldan sonra MGV, 7 Ocak 2014 günü Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla yeniden kuruldu. İmanlı  ve inançlı bir gençliğin teminatı olarak yıllarca millete hizmet eden MGV’nin yeniden kurulması ise gönül verenleri, sevenleri tarafından büyük bir sevinçle karşılamıştı.
 
Milli Gençlik Vakfı genel kurulunda genel başkanlığa Salih Turhan seçildi.
 
Salih Turhan kimdir?


1980 Kırşehir Mucur da doğdu. İlk öğretimini ve İmam Hatip lisesini Kırşehirde tamamladı. İlk öğretim ve lise yıllarında Milli Gençlik Vakfı okul başkanlığı görevlerinde bulundu. 2002 Yılında Yakın Doğu Ünviversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne yerleşti. Kıbrıs Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneğinde Lefkoşa Maliye Başkanlığı, Lefkoşa Şube Başkanlığı ve ESKAD Ada Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2006-2008 yılları arasında Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Orta Öğretim Başkanlık görevini yürüttü. 2008-2011 yılları arasında Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Üniversiteler Başkanlığı yaptı. 12 Mart 2011 - 10 Agustos 2011 tarihleri arasında Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini yaptı. Eğitim üzerine yüksek lisansını tamamladı. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi. 10 Ağustos 2011 den itibaren Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

MİLLİ GAZETE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.