MGK'dan OHAL kararı

MGK'dan OHAL kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında, Beştepe'de gerçekleştirilen kritik Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. 6 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Yaklaşık 6 saatlik toplantının ardından sona eren Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, “MGK olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulundu” ifadesinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında cumhurbaşkanlığı sarayında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in katıldığı toplantı 6 saat sürdü. Ayrıca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, MGK toplantısında  ilk defa yer aldı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanmasının devamlılığını sağlamak amacıyla olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır. FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi tarihinin her yıl, ‘Demokrasi ve Özgürlükler Günü” olarak anılması tavsiye edilmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye’nin kuzeyinde ‘terörden arındırılmış güvenli bölge’ tesisi ile ‘uçuşa yasak bölge’ uygulamasının gerekliliği üzerinde durulmuştur” dendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.