Mezunlarla geleceğe emin adımlarla...

Mezunlarla geleceğe emin adımlarla...

25 yıldır Konya’ya ve ülkemize hizmet veren Gençlik Eğitim Kurumları, 1995’te Eğitim-Öğretim faaliyetine başlayan Gençlik İlkokulu ve Gençlik Dershanesi ile bugüne kadar yaklaşık 40 bin genci bir üst eğitim kurumuna yerleştirmenin haklı gururunu yaşıyor

Gençlik Anaokulumuzdan başlayıp Enderun Liselerimizden mezun ettiğimiz 13 yılı birlikte geçirdiğimiz öğrencilerimiz, Gençlik ailesinin bir mensubu olduğu gibi; bu kurumlardan bir şekilde yolu geçmiş, bir saat bile olsa gönül muhabbeti kurduğumuz her gencimiz Gençlik Ailesi’nin bir ferdidir.

Aidiyet hissinin, geçmiş ile geleceğimiz arasındaki güçlü bağlarımızın geliştirilmesinin, mezunlarımıza yönelik nitelikli çalışmalar ve dernek çalışmalarıyla gerçekleştirileceğinin bilincindeyiz. Bu çalışmalar ekseninde ilk mezunlarını 2000 yılında veren Enderun Liseleri’nin dernek çalışmaları “Konya Enderun Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği” adıyla 2004 yılında resmileşmiş oldu. Bu vesileyle derneğimizin İlk Kurucu Başkanı Rahmetli Mehmet Ali Özbuğday kardeşimizi, kurumlarımızda görev yapmış olan Orhan Sert ve Mehmet Apan hocalarımızı, vefat eden bütün mezunlarımızı da dua ve rahmetle yâd ediyoruz.

1-073.jpg

MEZUNLAR SİSTEMİ’NDE KAYDEDİLİYOR

Mezunlarımızın bilgilerinin güncellenmesi noktasında “Gençlik Eğitim Kurumları Mezunlar Birimi” olarak dernek çatısı altında kapsamlı ve verimli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gençlik Anaokulumuzdan, Gençlik İlkokulu/Ortaokulumuza, Enderun İlkokulu/Ortaokulumuzdan Enderun Lisemiz/Fen Lisemiz/Anadolu Lisemize ve Gençlik Temel Lisemize kadar bütün mezunlarımızın bilgi güncellenmesi tamamlanmış olup, Mezunlar Sistemi’nde kayıt altına alınmıştır. Bütün okullarımızın ve dönemlerinin kız-erkek ayrı ayrı whatsapp grupları oluşturulmuş, kurum sitesi ve hesabı dışında Mezunlar Derneği’ne ait facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya sayfalarımız ile iletişimi sağlamaktayız.

img-20190428-wa0079-2.jpg

SÜREKLİ İLETİŞİM VAR

Kurumlarımızda geçmiş dönemlerde görev yapmış ve hali hazırda görev yapmakta olan öğretmenlerimizin ile mezunlarımızın birinci derece akrabalarının, kendilerinin vefat haberleri, taziye ziyaretleri, mezunlarımızın evlilik ve doğum haberleri sosyal medya sayfalarımız, ilgili okul ve dönemlerin whatsapp gruplarından paylaşımlar yapılarak gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.Farklı alanlarda mesleğini icra eden veya üniversitede okuyan mezunlarımız ile okullarımızdaki öğrencilerimizi, gerek bireysel gerek gruplar halinde buluşturarak mesleki bilgi ve tecrübe paylaşımlarının sağlandığı “Mesleki Söyleşiler” yıllardır uyguladığımız geleneğimizdir.

Okullarımızdan mezun olup kamu ve özel sektörde farklı alanlarda çalışan kardeşlerimize yaptığımız “Gençlik Eğitim Kurumları Mezunlar Ziyaretleri” oldukça verimli çalışmalarımız arasındadır. Üç yıl öncesinde başladığımız bu ziyaretlerimizle gençlerimizi iş yerlerinde ziyaret ederek bir taraftan onlarla fikir alışverişinde bulunuyor, bir taraftan da anılarımızı yâd ediyoruz. Bu kapsamda kurumlarımızın hizmet tedariki ve iş istihdamlarında öncelikle mezunlarımızı tercih ediyoruz. Yaptığımız ziyaretlerimizi albüm haline getirerek, çalışma alanı ve açık iş adresleri ile birlikte mezunlar sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz.

2-093.jpg

GENÇLİK/ENDERUN MEZUNU OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Yaptığımız ziyaretlerde şunu gördük ki; İş istihdamı ve hizmet tedarikleri noktasında Gençlik/Enderun Mezunu Olmak Bir Ayrıcalıktır. Gerek Konya’da gerek ülkemizde kurumumuz ve yetiştirdiğimiz gençler, bizim için önemli bir referans haline gelmiştir. Kurumlarımızdan mezun olan gençler, erdemli, liyakatli, adaletlidir; kurumlarında güvenilirdirler. Ümmet ve Türkiye sevdalısı gönül ehli, Konya’mıza ve ülkemize bu imajı veren, tarihten ismini alan Enderun Nesli okullarımızda yetiştirilmektedir.

Bize başarısı ve kişiliğiyle gurur yaşatan mezunlarımızın çocuklarının da emin ellerde yetişmesi için mezunlarımıza özel, tüm okullarımızda geçerli % 20 indirim uygulayarak kayıt avantajı sağlıyoruz.

Mezunlarımıza yönelik yaptığımız Gençlik/Enderun Mezunları Buluşması’nın Konya ayağını 2004’ten itibaren her yıl gerçekleştirmekteyiz. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığı Eylül’ün ilk Cumartesi günü düzenlenen bu buluşmalarda, bir taraftan ilgili şehirlerde ve üniversitelerde okumuş abi ve ablaları ile tanışan gençlere, barınma başta olmak üzere, üniversite ve bölümleri ile ilgili gerekli bilgileri önceden edinerek yardımlaşma imkânı sağlanmakta diğer taraftan mesleki toplantılar ile kurumlarımız mezunu meslektaşlar istişare ile hizmet tedariki ve iş istihdamı konusunda gerekli bilgi paylaşımı imkânı bulmaktadır. Yıllardır görüşemedikleri arkadaşları ve öğretmenleri ile de sıcak bir hasbihal imkânı bulan gençler, Gençlik Ailesi’nin mensubu olmanın hazzını yaşamaktadırlar. Zamanla İstanbul ve Ankara’da Gençlik/Enderun Mezunlarının sayılarının artması ile birlikte, Gençlik/Enderun Mezunları İstanbul ve Ankara Buluşmaları da organize edilmiştir.

img-20190428-wa0077.jpg

BULUŞMALARA YOĞUN İLGİ

Bu yıl 6.sı düzenlenen Gençlik/Enderun Mezunları İstanbul Buluşması, 28 Nisan Pazar günü İstanbul’da gerçekleştirilirken 3.’sü düzenlenen, Gençlik/Enderun Mezunları Ankara Buluşması 14 Nisan Pazar günü Ankara’da icra edildi. Gençlik Eğitim Kurumları ve Enderun Mezunları Derneği’nin düzenlediği programa, Özel Gençlik Anaokulundan itibaren kurum okullarında okuyan, Gençlik Ortaokulu, Gençlik Temel Lisesi ve Enderun Liselerinden mezun olup, İstanbul, Ankara ve çevre illerde okuyan, çalışan, ikamet eden ve Konya’dan gelen gençler katılarak yoğun ilgi gösterdi.

Kahvaltı programında, okul yıllarına ve mezun buluşmalarına ait sinevizyon gösterileri ile anılarını tazeleyen gençler, öğretmen ve arkadaşları ile uzun uzun sohbet ederek hasret giderdiler. Enderun Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı İsa Karamanoğlu, Özel Gençlik Temel Lisesi Müdürü ve Gençlik Eğitim Kurumları Mezunlar Birimi Sorumlusu Enes İlhan Post, Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Said Turgut ve Gençlik Eğitim Kurumları Genel Müdürü Barış Çağlayan Çakır, mezunlara yönelik yapılan çalışmalar ve kurum hakkında bilgi vererek katılımlarından dolayı tüm katılanlara teşekkürlerini bildirdiler. Konuşmaların ardından, programa katılan öğretmenler ve mezunlar program ile ilgili düşüncelerini aktardılar. Geçmiş yıllarda farklı üniversitelerde aynı sıralarda okuyan abi ve ablaları ile buluşan gençler, bir taraftan mesleki deneyim edinirken diğer taraftan iş istihdamı ve mesleki işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundular. Çekilen hatıra fotoğrafları ve hasbihallerin ardından gelecek yıl da tekrar buluşma temennisi ile program sona erdi.

Okullarımızdan yolu geçen, muhabbet bağı kurduğumuz herkesi ve mezunlarımızı okullarımıza her daim bekliyoruz. Çünkü kurumlar kalıcı, kişiler geçicidir. Gençlerimizi, her daim okullarına, sıcak yuvalarına bekliyor, gençlerimize başarı ve hayırlarla dolu bir hayat diliyoruz.

 

7-012.jpg

97-001.jpg

img-20190414-wa0052.jpg

img-20190414-wa0080-2.jpg

img-20190428-wa0004.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.