Mezarlık Ve Şehitlikler Ziyaretçi Akınına Uğradı

Mezarlık Ve Şehitlikler Ziyaretçi Akınına Uğradı

Antalya şehir merkezinde bulunan Uncalı ve Andızlı mezarlıkları ile şehitlik ziyaretçi akınına uğradı. Ellerine Kur’an-ı Kerim, dua kitapları, çiçekler ve sulama malzemeleriyle mezarlıklara akın eden vatandaşlar, hayatını kaybeden yakınları...

Antalya şehir merkezinde bulunan Uncalı ve Andızlı mezarlıkları ile şehitlik ziyaretçi akınına uğradı. Ellerine Kur’an-ı Kerim, dua kitapları, çiçekler ve sulama malzemeleriyle mezarlıklara akın eden vatandaşlar, hayatını kaybeden yakınları için dua etti.

Mezarlıkları temizleyen, sulayan vatandaşlar yakınları olmadan bayram geçirmenin üzüntüsüyle mezarlıktan ayrıldı. Uncalı Kent Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte vatan için canını verenlerin yakınları ile doldu. Şehitliğe gelenlerden Fatma Bilgiç, oğlu Ergün Bilgiç’in 13 Temmuz 1995’te Hakkari’nin Çukurca kırsalında şehit düştüğünü söyledi. Oğlunun Çukurca’ya gönüllü gittiğini söyleyen anne Bilgiç, ayak bileğinden yaralı olmasına rağmen mücadele ettiğini, silahını bırakmadığını söyledi.

Oğlunun vatanına, milletine canı pahasına sahip çıktığını belirten Bilgiç, “Anneciğim ‘vatanım, milletim için canımı feda ederim’ dedi. Biliyordum oğlumun şehit olup döneceğini. Hep diyordum ki torunlarımı da vatan için şehit veririm. Ama şimdi bu millet bu şehitlere saygı duysunlar yani başbakan olmuş, cumhurbaşkanı olmuş, milletvekili olmuş, belediye başkanı olmuş. Allah mı olmuş. Ne olursanız olun. 19 seneyi bitirdim daha 19 saniye gibi acıyı yaşıyorum.” diye konuştu.

Kendisiyle röportaj yapan gazetecilere öğüt veren Bilgiç, “Daha gençsiniz önünüze nelere gelecek. Sakın ola çalıp çırpmayın. Vatana, millete sahip çıkın. Evinize, evladınıza haram lokma yedirmeyin. Dik durun. Allah her şeydir. Allah haram yiyenleri de oldurmasın.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.