Mevsimsel Alerjisi Olanlara Uyarı

Mevsimsel Alerjisi Olanlara Uyarı

Yazın kavurucu sıcağı yerini serin günlere bırakmaya başladı. Vatandaşlarda açık havada yürüyüş yapmak için bu mevsimi seçiyor. Ancak uzmanlar mevsim değişikliğinde alerji sorunu olanları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.Liv Hospital...

Yazın kavurucu sıcağı yerini serin günlere bırakmaya başladı. Vatandaşlarda açık havada yürüyüş yapmak için bu mevsimi seçiyor. Ancak uzmanlar mevsim değişikliğinde alerji sorunu olanları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Liv Hospital Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece, ağırlıklı olarak mevsim geçişlerinde ortaya çıkan polenlerin alerjiye sebep olduğunu söyledi. Astım hastalarına da uyarılarda bulunan Ece, “Ev tozu ve polenlere karşı alerjik bünyeliler ile astım hastaları mevsimsel alerji, astım ataklarına neden oluyor. Bu sebeple alerjik bünyelilerin ve astım hastalarının ilaçlarını düzenli kullanmaları çok önemli. 'İyiyim' diyerek ilaç kullanımını asla kesmemeli.” uyarısında bulundu.

Mevsimsel alerji sorunu olan vatandaşaların bu dönemlerde dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Ece, “Eylül ayı açık havada yapılan yürüyüşler için belki de en ideal mevsimlerden. Ancak mevsimsel alerji sorununuz varsa mevsim değişiklikleri sizin için kabus olabilir. Bu yüzden hem alerjisi olan hem de alerjiye eğilimlilerin özellikle sonbaharı karşıladığımız bugünlerde çok dikkatli olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.