Mevlana'ya ters düşmeyin

Mevlana'ya ters düşmeyin

Belediye başkanlarına seslenen Bakan Davutoğlu, “Meram ve Karatay'da Hz. Mevlana'nın anlayışına ters düşen hiçbir binayı ve yapılaşmayı görmek istemiyoruz. Bu tür yapılara izin verilmemeli. İmar planlarında manevi zenginliklere ters düşmeyin” dedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen 'Teşkilat Buluşması' toplantısına katıldı. Anemon Otel'de düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun'un yanı sıra 26 ilçe belediye başkanı ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantıda 30 Mart Yerel Seçim sonuçlarını değerlendirdi. Her seçimin önemli olduğunu ve Konya'nın Türk siyasetinin omurgası olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Büyükşehirler arasında yine en yüksek oyu aldığımız illerden bir tanesi de Konya oldu. Seçim sürecinde bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Ona da Allah'tan rahmet diliyoruz. Konya ile gurur duyuyoruz. Her seçim önemli. Bu seçimler daha da önemliydi. Bu seçimde 12 yıldır varolan istikrar hedef alındı. AK Parti kadrolarını tasviye etmek istediler. Türkiye'nin yükselişi engellenmek istendi. 17 Aralık operasyonu sonrasında Başbakan hedef alındı. Asıl hedef alınan kişiler değil, istikrardı. Millet bu girişimlere 'dur' dedi. Hiçbir gizli odak milletin kaderini tayin edemez. Millet oynanan oyunların farkında. Seçimlerde katılım oranı yüzde 90'ı aştı. 30 Mart Seçimleri'nde millet tarihe mührünü vurdu. Herkes bu mesajları iyi okumalı. Türkiye'nin sosyo-politik yapısı bu seçimlerde ortaya çıktı. Türkiye'nin kaderi ile AK Parti'nin kaderi birdir. Partimiz sadece bir siyasi parti değil. Tarihi bir harekettir. Partimiz Türkiye'nin her ilinde oy alan ve belediye başkanlığı alan tek partidir. Ana muhalefet partisi bazı illerde yüzde 1 ve 5 oranında oy aldı. Diğer partiler halkı anlayamadı. Halktan uzaklaşan hiçbir parti ve lider siyasette rol oynayamaz. Bizim sorumluluğumuz daha da arttı. Bu partinin istikbali, milletin ve devletin bekasıyla birdir” diye konuştu.

BELEDİYELER VİZYON BELİRLEMELİ

İlçe belediye başkanlarının yeni yasaya uygun şekilde envarter oluşturması gerektiğini belirten Bakan Davutoğlu, “Konya'da sadece 5 ilçede küçük oranlarla seçimi kaybettik. Millet iradesine saygılıyız. Ereğli, Seydişehir, Bozkır ve Çumra gibi büyük ilçeleri kazandık. Bunlar daha önce MHP'nin elindeydi. Büyükşehir'de yüzde 64,5 oranında oy aldık. Seçim bitti. Sıra hizmette. Oy veren ve vermeyeni ayırmadan daha çok çalışmalıyız. Özellikle yeni aldığımız ilçelere ayrı bir önem vermeliyiz. İlçe belediye başkanları süratle bir envanter çalışması yapmalı. Büyükşehir Yasası ile yeni bir döneme girildi. Yasaya uygun adımlar atılmalı. Her ilçe vizyonunu belirlemeli. Eylem planı hazırlanmalı. Konya bir hazinedir. Hem bu hazineyi muhafaza etmeliyiz hem de geliştirmeliyiz. Her ilçenin kendine has zenginlikleri var. Tarihsel mirasa sahip çıkmalıyız. Kültürel miras bir engel gibi görülmesin. Kerpiç evler ve tarihi evler korunmalı. Şehirleşme için yeni planlar yapılacak. Meram ve Karatay'da, Hz. Mevlana'nın anlayışına ters düşen hiçbir binayı ve yapılaşmayı görmek istemiyoruz. Bu tür yapılara izin verilmemeli. İmar planlarında manevi zenginliklere ters düşmeyin. Konya merkez şehir. Konya'nın kalbi muhafaza edilecek. İstanbul Eyüp'te zenginlik korunuyor. Konya'da da bu korunmalı. Büyükşehir Belediye Başkanı ile uyumlu çalışmayan hiçbir ilçe belediye başkanı başarılı olamaz. Başkanın desteği alınmalı. İstişare kanalları güçlü olmalı” sözlerini kullandı. Bazı ilçelerde partisinin belediye başkanı ile ilçe başkanı arasında çeşitli anlaşmazlıkların bulunduğunu ve bunların son bulmasını isteyen Bakan Davutoğlu, “Seçimlerde bu anlaşmazlığın sıkıntısını yaşadık. Bütün belediyeleri alamadıysak bunun altında bu anlaşmazlıklar var. Hiçbir ilçede ilçe başkanımızı ve belediye başkanımızı kavga içinde görmek istemiyorum. Herkes omuz omuza vermeli. Bizler ise Bakanınız ve milletvekiliniz olarak sizleri Ankara'da temsil edeceğiz” diye konuştu. Davutoğlu, 26 Nisan'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'da olacağını da sözlerine ekledi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.