Mevlana Üniversitesi’nde Kayıt Heyecanı Başladı

Mevlana Üniversitesi’nde Kayıt Heyecanı Başladı

Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren Mevlana Üniversitesi’nde bu yıl kontenjanların yüzde 91’i doldu. Mevlana Üniversitesi’ni kazanan öğrencileri ise şimdi kayıt heyecanı sardı. Türkiye’nin dört bir yanından Mevlana Üniversitesi’ni...

Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren Mevlana Üniversitesi’nde bu yıl kontenjanların yüzde 91’i doldu. Mevlana Üniversitesi’ni kazanan öğrencileri ise şimdi kayıt heyecanı sardı. Türkiye’nin dört bir yanından Mevlana Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler kayıt için kampüs yolunu tuttu.

    Kayıtların 1-5 Eylül tarihleri arasında yapılacağını söyleyen Mevlana Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Mehmet Karadayı, "Doluluk oranımız geçen yıla göre yüzde 84’den yüzde 91’e yükseldi. Bu yüzden çok mutluyuz. Birçok öğrencimiz hatalı tercihten dolayı açıkta kaldığını ve ek kontenjanlarda bizi tercih edeceğini söyledi. Ek kontenjanlar sonucunda yüzde 100’lük bir doluluk oranıyla yeni eğitim yılına başlayacağımızı ümit ediyorum." dedi.

    ÜNİVERSİTE BÜNYESİNDE YURT İMKANI

    Şehir dışından gelen öğrenciler için hem erkek hem de kız yurtlarının olduğunu vurgulayan Mehmet Karadayı, "Kendi yurtlarımızın dışında anlaşmalı yurtlara da yönlendirerek öğrencilerimize yardımcı oluyoruz. Ayrıca üniversitemizde hem sabah kahvaltısı hem de öğle yemeği çıkmaktadır." şeklinde konuştu.

    Konya ve şehir dışından birçok öğrenci kayıt heyecanını yaşadı. Öğrenciler hayallerini kurduğu üniversite ve bölüme kayıt yaptırmanın mutluluğunu yaşarken veliler de çocuklarının bu tarihi gününde yalnız bırakmadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.