Mevlana Müze bahçesine WC yapılacak

Mevlana Müze bahçesine WC yapılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, “Mevlana Müze Bahçesi WC Binası Yapımı” için kolları sıvadı. 2017'de yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği müze olan Mevlana Müzesi’nin ziyaretçi yoğunluğu her yıl artıyor.

Milyonların ‘gel’ çağrısına koştuğu Mevlana'nın kabrinin bulunduğu Mevlana Müzesi, geride kalan yılda 2 milyon 480 bin 433 ziyaretçi ile İstanbul'daki Topkapı ve Ayasofya müzelerinin de önüne geçerek birinci sırada yer aldı. Artan ziyaretçi yoğunluğu göz önüne alınarak geçtiğimiz yıl Tahir Akyürek döneminde Mevlana Müzesi bahçesine WC binası ve ek bina yapımı gündeme gelmişti. Yapılması planlanan ek bina ile depolarda bulunup sergilenemeyen pek çok eserin sergilenmesi amaçlanmıştı. Müzenin arka bölümünde, peyzaj alanı olarak ayrılan ve 3 bin 500 metrekarelik kapalı alan şeklinde inşa edilmesi planlanan proje, tepkiler ve ek binanın yapılması planlanan alanda mezarlıklar çıkması nedeniyle iptal edilmişti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, “Mevlana Müze Bahçesi WC Binası Yapımı” için tekrar harekete geçti. Daha önce bahçenin büyük bölümünü kaplayan ek bina projesi yerine bahçenin Kuzeybatı köşesindeki alana 2 bin 36 metrekare inşaat alanı olan, 2 bodrum ve zemin kattan oluşan WC binası yapım işi için ihaleye çıkıldı. Yaklaşık 34 metre uzunluk ve 24 metre genişliğinde yapılması planlanan WC binasının ihalesi açık ihale usulü ile 11 Aralık 2018 tarihinde yapılacak.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum