Metroda temel attırma ısrarı

Metroda temel attırma ısrarı

Metro konusunda Konyalıların talebini her fırsatta Ulaştırma Bakanına ilettiklerini söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Yerel seçimden önce metronun temelini attırma düşüncesi ile ısrarcı davranıyoruz" dedi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Basın Buluşması" programı kapsamında gazetecilerle bir araya geldi. Altay'a Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir ve belediye çalışanları da eşlik etti. Başkan Altay, yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verirken, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Şehir istişareleri kapsamında gazetecilerin talep ve şikayetlerini de dinleyen Altay, "Basın camiamızın Konya için fikirlerini merak ediyoruz. Yaklaşık 6 aydır Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Ama 10 yıldır sizinle birlikteyiz. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Konya'de hizmet alanı çok genişledi. Bir taraftan merkezdeki işlerimizi takip ederken, bir taraftan da taşra ilçelerini ziyaret ediyoruz. Personellerimizi ve tesislerimizi kontrol ediyoruz. Aynı zamanda araziyi tanıma açısından bizlere de birer avantaj sunulmuş oluyor. Çok yoğun çalışıyoruz. Amacımız Konya'ya hizmet etmek. Şehrimizin geleceği çok güzel olacak ki zaten bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Bu süreçte en büyük destekçimiz de basın camiası oluyor. Bizler ne kadar çalışırsak çalışalım, bunu doğru anlatamazsak şehrin bunu bilme şansı yok. Konya, bu konuda örnek bir şehirdir. Uyumlu ve prensipli bir medyaya sahibiz. Bu konuda da size dua ediyoruz, Allah hepinizden razı olsun. Uyum ve birlikteliğin daha da artmasını niyaz ediyorum" dedi.

ALAN OTOPARK HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Başkan Uğur İbrahim Altay, bir gazetecinin "Hz. Mevlana'nın evinin yapılacağı noktaya otopark yapılmış. Bu proje iptal mi oldu?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Kamulaştırma devam ediyor. Kurulla ilgili süreç yeni tamamlandı. Projede herhangi bir değişiklik yok. 'Acaba bir ev mi yapılsa, simgesel bir şey mi yapılsa' diye tartışma var. Ev mi yapsak, anıtsal bir şey mi olsa konusunda istişareler sürüyor. Projeden vazgeçilmedi. Bu süre zarfında bölgede çokça otopark ihtiyacı olunca, kamuya faydalı bir iş olsun diye alanı otopark haline dönüştürüldü. Geçen gün o bölgede gezince bende otopark olduğunu gördüm."

BELEDİYENİN ÖDENEMEYECEK BORCU YOK

Bir gazetecinin de "Piyasada sürekli konuşuluyor, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin çok fazla borcu olduğu söyleniyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?" sorusuna da Başkan Altay, "Bizim belediyemizin diğer büyükşehir belediyeleri kadar borcu var. Yönetilemez bir durum da yok. Ödemeler itibariyle de bir sıkıntı yaşanmıyor. 100 milyon liralık bir ödeme yapıldı, önceki gün. Rutin ödemelerimiz devam ediyor. Bununla birlikte son 5 buçuk, 6 ayda çok önemli gayrimenkuller  belediyemize geçti. Şehir Hastanesi bölgesine 180 dönüm, Büsan Sanayi civarında 1 milyon metrekarelik alan bunların başını çekiyor" yanıtını verdi.  

METRO TEMELİ İÇİN SEÇİM ÖNCESİ ISRARI

Eski tramvayların nasıl değerlendirileceğine, yeni belediye binası projesine ve metro konusuna dair de kendisine bir soru yöneltilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şunları aktardı: "Tramvaylar ile ilgili aslında bir planlamamız var. Mevcut hatlara yeni ilaveler yaparak, onları kullanmak istiyoruz. Bir miktarı Saray Bosna'ya gönderildi. Şehrin bir kaç yerinde eski tramvaylar ile ilgili oturma yerleri gibi bir şeyler yapılabilir. Cumhurbaşkanımız eski stadların bulunduğu noktaların, millet bahçesi olması ile ilgili irade beyan etti. Biz de stadın bulunduğu yeri bu anlamda kullanmak istiyoruz. Belediye binasını buraya yapmayacağız. Konu açılmışken söyleyelim. Kapalı tribünlerin korunmasını istiyorduk. Eski stad alanının ruhunu şehirde yaşatmak istemiştik. Mevcut yıkım sürecinde bu yapının, bugüne kadar ayakta kalabilmesinin mucize olduğunu gördük. Statik anlamda ciddi sıkıntıların olduğu ortaya çıktı. Burası da yıkılacak fakat mevcut çim alanını korumak istiyoruz. Ağır bakım ile ilgili de bir proje yürütülüyor. Yaklaşık 650 dönüm bir alan belediyemize devrediliyor. Meram yeni ve eski yol arasına da yeni bir millet bahçesi daha kazandıracağız. Metro konusuna gelince de, bu konunun çok yazılıp, çizildiğini ve tartışıldığını gördük. Milletvekillerimiz ile Ulaştırma Bakanımızı ziyaret ettik. Konuyu takip ediyoruz. Zor zamanlardan geçiyoruz. Konya'nın metroya ne kadar ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu ihtiyacın büyüklüğünü de bakanımıza ilettik. Seçimden önce temeli atılabilir mi konusunda da ısrar ediyoruz. Hükümetin makro ekonomi politikaları da bu konuda etkili. İnşallah, yapılır. Biz elimizden geleni yapıyoruz."

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum