Metroda ihale aşamasına geçiliyor

Metroda ihale aşamasına geçiliyor

AK Parti Konya Milletvekili Kaleli, Konya yatırımları ile ilgili bilgiler verdi.

2017 Kamu Yatırım Programının 14 Ocak 2017 tarihinde yayımlandığını hatırlattı.  Konya projeleri için 80 milyar 393 milyon merkezi yönetim bütçesinden, 35 milyar 848 milyon mahalli idareler tarafından yatınm gerçekleştirileceğini aktaran Kaleli, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Konya Buğday Pazarı mevkiinde raylı sisteme entegre yüksek hızlı tren garı inşaatına başlandı.

Yeni Numune hastanesi bu yılsonu tamamlanıyor. Konya Şehir Hastanesi inşaatının yapımı hızla devam ediyor. Konya çevre yolu çalışmaları devam ediyor. Yol için 2017' de 61 milyon bütçe ayrılmıştı. 2020 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Proje bedeli yaklaşık 518 milyon. Metro Projesi, etüdü tamamlanıp ihale aşamasına geçiliyor. 

Konya içme Suyu Projesi, Konya Katı Atık Yönetim Projesi, Konya Ovası Sulaması 3. Merhale Projesi, Enerji İhtisas Bölgesi, Konya (Kayacık) Lojistik Merkezi İhale Çalışmaları devam ediyor.

Tarımsal destekler son 10 yılda 2 buçuk kat artarak 700 milyon TL'ye çıkmıştır.  Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Projesi 10 Şubat 2017'de hizmete açıldı.

Artık bir olma, diri olma zamanıdır. 80 milyon insanımızı layık olduğu bir hayat standardına ıılaştırmak için yeni bir umut ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum