Metin Feyzioğlu Batman'da Temel Atma Törenine Katıldı

Metin Feyzioğlu Batman'da Temel Atma Törenine Katıldı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yapımına başlanan yeni baro binasının temel atma töreni için Batman’a geldi. Esentepe’de temeli atılan yeni baro binasının halka hayırlı olması temennisinde bulunan Feyzioğlu, böyle...

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yapımına başlanan yeni baro binasının temel atma töreni için Batman’a geldi. Esentepe’de temeli atılan yeni baro binasının halka hayırlı olması temennisinde bulunan Feyzioğlu, böyle bir tesisin Batman'da yapılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Temel atma töreninde konuşan Feyzioğlu, Suriye sınırındaki izlenimlerini aktardı. Suruç'ta Mürşirpınar'da ve ilerisinde sınıra kadar gittiğini belirten Feyzioğlu, "Çıplak gözle IŞİD katillerini görecek noktaya kadar ilerledik. Bugün burada sizlerin huzurunda şunları ifade etmek istiyorum; sınırlarımızın hemen ötesine bakıp içeride kendi sorunlarımızı insan hakları ve demokrasi temelinde nasıl çözeceğimize derhal karar vermek zorundayız. Karşılıklı güvenle, kolkola, elele bu coğrafyada yalnızca bir ve beraber olursak, beraber yaşayabileceğimizi görmek ve göstermek zorundayız." dedi.

HSYK seçimlerine de değinen Feyzioğlu, "Yargı nasıl bana bağımlı olur diye yola çıkılırsa doğru cevap verilemez. Yargıyı nasıl tarafsız, bağımsız, hesap verilebilir, adil yargılama yapabilir, ülkenin her santimetre karesinde hukukun eşit uygulanmasını sağlayabilir, böylece eşit yurttaşlığı geliştirebilir sorusuyla başlarsak, doğru cevapları vermek mümkün olur. Biz Kopenhag Kriterleri'ni, Venedik Komisyonu ilkelerini aldık Avrupa Konseyi ilkelerini aldık, bir taslak çıkardık, bu taslak eğer uygulanırsa zaten bugünkü gibi bir taraftan hükümet bir taraftan cemaatlerin cirit attığı bir yargı yarışı olmaz." diye konuştu.

Daha önce değiştirilen HSYK yapısının yine değiştirilmek istendiğini ifade eden Feyzioğlu, "Ama çözüm, kafalarındaki RTÜK modeli, HSYK, RTÜK modeli bir yapıya kavuşturulursa vay halimize. Türkiye'de azıcık kalan yargı da adalet de o gün elden gider." şeklinde konuştu.

Feyzioğlu, temel atma töreninin ardından IŞİD saldırıları sonrası Şengal'den kaçarak Esentepe spor salonuna yerleşen Ezidi vatandaşları ziyaret edip sohbet etti. Baro temel atma törenine Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim ve baroya kayıtlı avukatlar katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.