Meteoroloji'den Türkiye’nin 5 Günlük Zirai Tahmin Raporu

Meteoroloji'den Türkiye’nin 5 Günlük Zirai Tahmin Raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü iklimsel özellikler dikkate alınarak belirlenen Türkiye'nin 9 ayrı bölgesi için 28 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasındaki zirai tahmin raporu açıkladı.Ankara, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Bolu, Bilecik,...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü iklimsel özellikler dikkate alınarak belirlenen Türkiye'nin 9 ayrı bölgesi için 28 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasındaki zirai tahmin raporu açıkladı.

Ankara, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Kırıkkale, Uşak’ı kapsayan 1. Bölgede pazar, pazartesi ve salı günlerinde bölge genelinin yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, yer yer sisli geçeceği tahmin edildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında beklendiği, rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edildi. Bu illerde yağış almayan günlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartların uygun olduğunu belirtildi.

2. Bölge olarak tanımlanan Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta illerinde pazar ve pazartesi günleri ortası ile kuzeyi, salı günü bölge geneli yağmurlu, doğusu yer yer sisli geçeceği tahmin edildi. Mevsim normalleri civarında hava sıcaklıkları beklenirken rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edildi. Bu illerde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartların uygun olduğu kaydedildi.

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Düzce’yi kapsayan 3. Bölgede cumartesi günü kuzeyi, pazar, pazartesi ve salı günleri bölge geneli yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi. Mevsim normalleri civarında hava sıcaklıkları bekleniyor. Rüzgârın güney ve doğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edildi. Bu illerde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygun.

4. Bölgedeki Antalya, İçel, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis illerinde salı günü bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildi. Mevsim normalleri civarında hava sıcaklıkları bekleniyor. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edildi. Bu illerde de yağış almayan günlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygun.

Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Erzincan illerini içine alan 5. Bölgede cuma günü güneybatısı hariç tamamı, pazar günü güneydoğusu hariç tamamı, pazartesi ve salı günleri bölge geneli yağmurlu ve kar yağışlı, yer yer sisli geçeceği tahmin edildi. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları bekleniyor. Rüzgârın güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edildi. Bu illerde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygun.

6. Bölgedeki Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Van, Hakkari, Muş, Bingöl’de cuma günü kuzeydoğusu, pazar günü kuzeybatısı, pazartesi günü ortası ile doğusu, salı günü bölge geneli karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin edildi. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları bekleniyor. Rüzgârın güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edildi. Bu illerde de yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygun.

7. Bölge olan Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Karabük’te de cuma günü doğu kıyıları, cumartesi günü batı kıyıları, diğer günler bölge geneli yağmurlu ve kar yağışlı, yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları bekleniyor. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edildi. Bu illerde yağış almayan kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygun.

Amasya, Tokat, Sivas, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Tunceli illerini içeren 8. Bölgede pazar ve pazartesi günleri ortası ile kuzeyi, salı günü bölge geneli yağmurlu ve kar yağışlı, yer yer sisli geçeceği tahmin edildi. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları bekleniyor. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edildi. Bu illerde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygun.

Sonuncu 9. Bölge olan Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri’de pazar ve pazartesi günleri kuzeyi, salı günü bölge geneli yağmurlu ve sağanak yağışlı, yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri civarında, yer yer altında hava sıcaklıkları bekleniyor. Rüzgârın güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bu illerde yağış almayan gün ve kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygun. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.