Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağını bildirdi. Ayrıca, kuvvetli rüzgar ve yağış konusunda dikkatli olunması istendi.Yapılan...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağını bildirdi. Ayrıca, kuvvetli rüzgar ve yağış konusunda dikkatli olunması istendi.

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van'ın kuzey ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa çevreleri ile Çanakkale'nin kuzey ve doğu kesimleri, Balıkesir'in kuzey ilçeleri ve Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege ile Zonguldak ve Eskişehir çevrelerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa çevreleri ile Çanakkale'nin kuzey ve doğu kesimleri, Balıkesir'in kuzey ilçeleri ve Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden Marmara, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması istendi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.