Meteorolojiden kar ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, ülke genelinde beklenilen karla karışık yağmur ve fırtına sonrası oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Burdur ve Afyonkarahisar ile Isparta'nın batı çevrelerinde orta kuvvette, Konya, Karaman ve Isparta'nın doğu çevreleri ile Antalya ve Mersin'in yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğini açıkladı.

ANTALYA VE MERSİN ÇEVRELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağış yarın sabah saatlerinde itibaren Antalya'nın doğu ilçeleri (Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa) ile öğle saatlerinden itibaren batısından başlayarak Mersin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

MARMARA VE GÜNEY EGE'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esmekte olan rüzgarın kuvvetlenerek, yarın sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Güney Ege'nin güneyinde yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgar, kuzey ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esecek. Fırtına, Salı günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

VATANDAŞLARA UYARI

Batı Akdeniz'de yarın öğle saatlerinden sonra rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Çarşamba günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybedecek fırtanaya karşı, başta denizci ve balıkçılar olmak üzere, vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 8

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 11

İZMİR: Parçalı yer yer çok bulutlu 14

ADANA: Parçalı bulutlu 17

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 19

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, Sabah saatlerinde Yağmurlu 11

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu 11

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 2

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.