Meteoroloji: Yoğun Kar Yağışlarına Dikkat !

Meteoroloji: Yoğun Kar Yağışlarına Dikkat !

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre; yarın (Salı) Burdur ve Afyonkarahisar ile Isparta'nın batı çevrelerinde orta kuvvette, Konya, Karaman ve Isparta'nın doğu çevreleri ile Antalya ve Mersin'in yüksek kesimlerinde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre; yarın (Salı) Burdur ve Afyonkarahisar ile Isparta'nın batı çevrelerinde orta kuvvette, Konya, Karaman ve Isparta'nın doğu çevreleri ile Antalya ve Mersin'in yüksek kesimlerinde kuvvetli (10-20 cm ) ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları bekleniyor. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

MARMARA, GÜNEY EGE VE BATI AKDENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esmekte olan rüzgarın kuvvetlenerek, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Güney Ege'nin güneyinde yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtına'nın salı günü (25.11.2014) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiğine işaret eden Meteoloji, fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililer ve vatandaşlar tedbirli ve dikkatli olmaları için uyarıldı.

Batı Akdeniz'de yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Çarşamba günü (26.11.2014) ilk saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililer ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

ANTALYA VE MERSİN ÇEVRELERİNDE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ

Yine yarın (Salı) sabah saatlerinde itibaren Antalya'nın doğu ilçeleri (Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa) ile öğle saatlerinden itibaren batısından başlayarak Mersin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli ( 21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.