Mete Düren: E-bilet Projesinden Geriye Dönüş Yok

Mete Düren: E-bilet Projesinden Geriye Dönüş Yok

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren, 14 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe girmiş E-Bilet projesinde geri dönüş olmayacağını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren, 14 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe girmiş E-Bilet projesinde geri dönüş olmayacağını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu binasında 14 Nisan 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren E-Bilet projesi hakkındaki eleştiriler konusunda açıklamalarda bulunan Düren, "Sporda Şiddet'in düzenlenmesi kanunun E-Bilet maddesi 14 Nisan14 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Biz bu sistem konusunda gerekli ortamlarda gerekli bilgilendirmeleri yaptık." diyerek şunları söyledi:

"14 Nisan tarihi yaklaştıkça sistemin yürümesi için kayıt ve e kart edinme yükümlüğü ile öteleme eğilimi vardı. Sistemin yürürlüğe gireceği tarih yaklaştıkça bu konuyla ilgili kanunun da iptal edileceği beklentisi oluştu. Kanunun ertelenmesi, iptal edilmesi, değiştirilmesi önerildi. Bu konuda şiddetle eleştirildik. Yürürlüğe girmiş kanunu TFF'den değiştirmesini beklemenin anlamını size bırakıyorum. İki yıl önce bu kanun meclise geldiğinde oybirliği ile geçti. Şimdi bazı siyasi parti temsilcilerinin yaptıkları eleştirileri anlamakta zorluk çekiyoruz. TFF olarak kanunun vermiş olduğu yükümlülükleri yerine getirdik."

E-Bilet konusunun geç kalındığı yönündeki eleştiriler konusuna da değinen Mete Düren, bazı kulüplerin gerekli muvafatnameleri çok geç verdiğini ifade ederek, şunları ifade etti:

"Kulüpler muvafakatneme vermeden biz işleme başlayamazdık. 37 kulüpten 35 tanesi belgeyi imzalayarak gönderdi. İş kanunu uygun olarak yürütülüyor. Ama buradaki gecikmeler bizden kaynaklanmadı."

Bir basın mensubunun 'E-Bilet sistemi nedeniyle taraftarlar fişleniyor ?' iddiasını ise Düren, "Fişlenmek TC kimlik numarasını vermek midir?. Biz TC kimlik numaralarımızı nerelere vermiyoruz ki. Bence fişlenme konusu çok suistismal ediliyor. Fazla ciddiye almamak gerekiyor. Taraftarlar kombine kart alırkende zaten bu bilgileri veriyorlardı." diye cevap verdi.

Mete Düren, 14 Nisan 2014'te yürürlüğe girmiş kanununda geriye dönüşünün olmadığını ifade etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.