Mesnevihan Şefik Can Dede’yi Anma Etkinlikleri Başladı

Mesnevihan Şefik Can Dede’yi Anma Etkinlikleri Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği ile birlikte düzenlediği hak aşığı sertarik Mesnevihan Şefik Can’ın 10. vuslat yıldönümü anma etkinlikleri başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği ile birlikte Mevlevi büyüklerinden Mesnevihan Şefik Can Dede’nin 10. Vuslat Yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Mevlana Türbesi’nin ziyaret edilmesi ile başlayan etkinlikler Şefik Can’ın mezarı başında anılmasıyla devam etti. Etkinlikler kapsamında bu akşam sanatçılar Cengiz Işık ile İrsel Çivit’in yorumuyla sunulacak “Hazreti Mevlana’dan Rubai ve Şiir Dinletisi”nin ardından, Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda konser icra edecek.

24 Ocak Cumartesi günü ise, Mevlana Kültür Merkezi’nde Şefik Can Dede'nin hayatından çeşitli kareleri yansıtan bir fotoğraf sergisinin açılışından ardından, gün boyu sürecek olan sempozyum gerçekleştirilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.