Meşgul anne ve babalar…

Meşgul anne ve babalar…

Her aile, çocuğunu başarılı bir akademik hayata ve parlak bir geleceğe hazırlar. Bütün duyarlı aileler gibi Gençlik Anaokulu olarak bizimde asıl amacımız , mutlu ve hayata iyi uyum sağlayabilmiş çocuklar yetiştirmektir

Meşgul anne

ve babalar…

 

Her aile, çocuğunu başarılı bir akademik hayata   ve parlak bir geleceğe hazırlar.  Bütün duyarlı aileler gibi Gençlik Anaokulu olarak bizimde asıl amacımız , mutlu ve hayata iyi uyum sağlayabilmiş çocuklar yetiştirmektir. Ama insan yetiştirmek sanıldığı kadar kolay bir iş değildir.  Günümüzde çocuk yetiştirme üzerine üzerine sayısız kitap; ve yüzlerce tavsiye var. Ama bütün bu bilgi yığınının dışında çok basit, çok etkili bir gerçek var ki… Çocuğa zaman ayırmak. Çocuk için hangi çikolata markasını tercih ettiğiniz, ya da ayağına hangi markanın ayakkabısını giydiğinizden daha önemli; bir o kadar da etkilidir. Anne baba, sayısız sorumluluk ve iş yükü arasında kalsa da çocuğuna çok az vakit ayırdığını düşünse de, günlük hayatın rutinleri arasında aslında ne kadar fırsat olduğunu fark etmek önemlidir. Ancak burada önemli olan unsur, anne, baba ve çocuk arasındaki ilişkinin süresinden çok, niteliğinin olduğu unutulmamalıdır. Bir başka ifadeyle, anne ve babanın çocuğuyla aynı ortamda birlikte olmasından çok, çocuklarıyla nasıl vakit geçirdiği, çocukların özellikle duygusal, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi açısından daha çok önem taşımaktadır.

KALİTELİ VAKİT GEÇİRMEK NEDİR?                                                                                                                                           

Çocukla kaliteli vakit geçirmek, günlük aktiviteler ile beklenildiğinden daha kolaydır. Yatmadan önce masal okumak ya da ailece akşam yemeği yemek, çocuğunuzun gelişimi ve gelecekteki ilişkileri açısından, basit ve çok anlamlı aktiviteler olacaktır. Kaliteli zaman fırsatı her yerde ve her zaman karşınıza çıkabilir. Kendinizi çocuğunuz için ulaşılabilir ve yakın tuttuğunuzda, birçok fırsat ayağınıza kadar gelecektir. Verimli ve kaliteli vakit geçirmek, birlikte televizyon izlemek, birlikte olmak ya da aynı ortamda bulunup farklı uğraşlarla meşgul olmak demek değildir. Verimli ve kaliteli vakit geçirmek, ebeveynlerin çocuklarıyla karşılıklı, sözel ya da sözel olmayan bir şekilde veya işbirliğine dayalı etkileşimde bulunması anlamına gelmektedir. Bir başka deyişle, verimli ve kaliteli vakit geçirmek, çocuğun, bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal gelişimine katkı sağlayacak, eğitici, öğretici, eğlendirici, yaratıcılık içeren faaliyetlerini ve çocuğun yaşına uygun sorumluluk almasını destekleyici, karşılıklı etkileşime dayalı veya işbirliğine dayalı faaliyetleri içermektedir. Gençlik Anaokulumuzda uygulanan,  farkındalık kazandırmak ve yönlendirmek amacı ile düzenlenen aile katılım etkinlikleri ile çocuğun tüm gelişim alanlarına yönelik eğitici, eğlendirici etkinliklerin öğretmen denetiminde aileler ile uygulanmasını sağlamaktadır. Zira Çocukla pozitif bir ilişki inşa etmek ve onun mutlu ve üretici bir yetişkin olabilmesine yardım etmek için onunla kaliteli vakit geçirmek ile mümkün olacaktır.

BAĞ KURMADA PROBLEMLER YAŞANIYOR

Birçok ebeveyn için, çocuklarını sevme ve onlara bir şeyler verme arzusu nefes almak kadar doğaldır. Fakat insanların, sosyal medyaya, elektronik yazışmalara, alışılmadık iş takvimlerine, yüzlerce televizyon kanalına ve artan finansal taleplere gömüldüğü bu çağda ve bugünün dünyasında gerçek biraz daha farklıdır. Birçok ebeveyn çocuklarıyla gerçek anlamda bir bağ kurmak konusunda problemler yaşıyor. Elbette çocuk daha bağımsız olmaya başladığında, ilişkideki varlığınızı bir tık geride tutmaya başlamanız oldukça normaldir. Fakat hayat zorlayıcı olmaya başladığı noktada, çocuklar dönüp gelebilecekleri birilerinin orada olduğunu bilmeye ihtiyaç duyarlar.  Çocuğunuzun ilgilendiği şeylerle ilgilenmek ilk başta göz korkutucu gelebilir, fakat bu onlarla bağ kurmanın en faydalı yollarından biridir. Çocuğunuz için önemli olan şeyleri fark ettiğinizde ve onlara becerilerini geliştirme fırsatı verdiğinizde, hiç olmadığı kadar bağlı ve ilişkili hissedeceklerdir. Çünkü sizin varlığınız onlara, ailenin ne kadar önemli olduğunu öğrenecektir.

ÇOCUK KENDİSİNİ ÖNEMLİ HİSSEDER

Birlikte zaman geçirildikçe çocuk kendisini önemli hisseder ve sevildiğini düşünür. Çocuğun anne-babasını izleme ve anne-babasından gördüğü olumlu davranışları modelleyebilme fırsatı olur. Bununla birlikte ebeveyn de çocuğun karakterinin güçlü ve zayıf yönlerini daha iyi gözlemleyebilme ve çocuğuna daha iyi rehberlik edebilme şansı elde eder. Çocuk, teşvik edici bir ortamda düşüncelerini ve hislerini dile getirme fırsatı bulur. Kendine olan güveni ardından gelişerek ebeveyn ve çocuk arasındaki ilişki güçlendirecektir. Bu nedenle anaokulumuzda ailelerimiz ile zaman zaman aile katılım etkinliklerinin düzenlenmesinde asıl amaç çocuğun hayatında bu denli öneme sahip kaliteli zaman birlikteliği hakkında farkındalık oluşturmaktır. Düzenli veli katılımları ile birçok etkinlik bir sonraki etkinliklerin alt yapısını oluşturmaktadır. Gençlik Anaokulu olarak amacımız, veli-çocuk arasındaki diyalog köprüsünü kurarak çocuğu sevmek; anlamak ve onu mutlu, uyumlu ve topluma yararlı bir insan olarak yetiştirmektedir.

ALİYE DUMAN / ÖZEL GENÇLİK ANAOKULU MÜDÜRÜ

 

 

 

Bilişsel oyunlara babalar da katıldı

Özel Gençlik Anaokulunda hafta sonu aile katılım etkinlikleri kapsamında   “Babam ve Ben” etkinliği yapıldı.  Yıl içerisinde öğrencilere uygulanan bilişsel oyun programı babaların katılımı ile bir birinden renkli görüntülere sahne olurken, babalar hafta sonu çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmenin tadını çıkardı. Okul müdürü Aliye Duman “Gençlik Anaokulu’nda uygulanan bilişsel oyun  programının kaliteli zaman geçirme anlamında çok kıymetli olduğunu belirtti. Programın en önemli özelliği aile katılımının aktif olarak sağlanması ve çift yönlü bir eğitim imkânının çocuklarımıza ve babalarımıza sunulmuş olmasıdır.” şeklinde ifade etti. Duman, okul aile iş birliği içerisinde yapılan bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti. Program Aliye Duman’ın etkinliğe katılan babalara teşekkürleri ve fotoğraf çekimleriyle son buldu.

 

2-7-027.jpg

 

 

 

 

 

Gençlik Anaokulu’nda

annelerle sosyal beceri

çalışması yapıldı

Özel Gençlik Anaokulunda hafta sonu annelerle sosyal beceri çalışması dâhilinde etkinlikler yapıldı. Üç farklı bölümden oluşan etkinliğin birinci ve ikinci aşamasında tanışma oyunları oynanırken, üçüncü aşamada öğrenciler anneleriyle ailelerinde en mutlu oldukları anı resmettiler. Etkinlik bir birinden renkli görüntülere sahne olurken, anneler hafta sonu çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmenin tadını çıkardı. Okul müdürü Aliye Duman Gençlik Anaokulu’nda uygulanan sosyal beceri eğitim programının bu alanda ilk olma özelliğini taşıdığını belirtti.  Alanında uzman birçok akademisyen ve öğretmenin hazırladığı sosyal beceri eğitimi programının 3-7 yaş arası öğrencileri kapsadığını ve uygulandığını belirtti. Duman, “Çocuk merkezli bir yaklaşım ile sosyal beceri eğitim programımıza Eylül ayından itibaren devam edilmektedir. Programın en önemli özelliği aile katılımının aktif olarak sağlanması ve çift yönlü bir eğitim imkânının çocuklarımıza ve velilerimize sunulmuş olmasıdır. Programımız çocuğun içinde yaşadığı toplumun sosyal kurallarına bağlı olarak düzenlenmiştir. Gözlenebilir becerilerin yanı sıra gözlemlenemeyen bilişsel ve duyuşsal becerilerden oluşmaktadır” şeklinde ifade etti. Duman, okul aile iş birliği içerisinde yapılan bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti. Program Aliye Duman’ın etkinliğe katılan velilere teşekkürleri ve fotoğraf çekimleriyle son buldu.

 

 

 

 

 

 

Gençlik Eğitim

mezunları İstanbul’da

hasret giderdi

Gençlik Eğitim Kurumları olarak geleneksel hale getirdiğimiz “Mezunlar Buluşması” bu yıl da hayat buldu. Her yıl Ankara – İstanbul ve Konya’da düzenlenen, anaokulundan başlayıp üniversiteye taşıdığımız mezunlarımızla kuvvetli bağlarımızı devam ettiren buluşmanın ilk aşamasını Ankara’da gerçekleştirdik. Kurum bünyesinde bulunan Gençlik İlk ve Orta Okulu ile Enderun Liseleri mezunlarının buluşturulduğu faaliyetimiz oldukça güzel geçti. Halen üniversitede okuyan mezunlarımızın yanında çeşitli alanlarda meslek sahibi olan mezunların bir araya geldiği kahvaltı programında hoş sohbet ortamı oluştu. Aynı şehirde yaşayan, eğitim alan, yolu bir şekilde Gençlik Eğitim Kurumlarından geçmiş mezunlarımız buluşturularak hem anılarını tazeleme hem fikir alışverişi hem de öğretmenleriyle özlem giderme fırsatı buldular. Ayrıca öğrencilerin birbirlerine iş imkânı noktasında da yardımcı olmaları oldukça anlamlıydı. Kurum bünyesinde çalışan idareci ve öğretmenlerimizin katıldığı etkinliğin mezunlarımız ve bizim için ne kadar önemli, anlamlı ve ihtiyaç olduğunu görebiliyoruz. Bir gelenek haline getirdiğimiz bu buluşmayı her yıl aynı heyecanla gerçekleştireceğimize inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.