Mescid-i Aksa bizi bekliyor

Mescid-i Aksa bizi bekliyor

Büyük Kudüs Mitingi’ne Konyalıları davet eden Veysel Doğan, “İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgali kabul edilemez. Kudüs bizden gür bir ses bekliyor. Gelin, hep birlikte sesimizi yükseltelim” dedi

Saadet Partisi, Kudüs’te yaşanan zulme sessiz kalmayarak 30 Temmuz Pazar günü İstanbul Yenikapı’da Büyük Kudüs Mitingi düzenliyor. Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Dış İlişkiler Birim Başkanı ve Miting Tertip Komitesi Başkanı Veysel Doğan, düzenlediği basın toplantısı ile herkesi Büyük Kudüs Mitingi’ne davet etti. Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın sadece Filistinlilerin meselesi değil, bütün Müslümanların ortak davası olduğunu ifade eden Doğan, “Aksa, bütün bir ümmetin meselesidir. Geçmişte böyle olduğu gibi Allah'ın izniyle gelecekte de böyle kalacaktır. Kudüs'ün acılarla dolu halinin devam etmesi mümkün değildir. Kudüs ve Mescid-i Aksa , Müslümanların İman ve İtikatlarının bir parçasıdır. Bilelim ki, gönlünde ve gündeminde Kudüs olmayan her Müslüman kusurludur. Çünkü Kudüs Allah'ın ayetlerinden bir ayettir. Bunun için Pazar günü, Saat 17.00 de İstanbul Yenikapı Meydanında buluşuyoruz. Saadet Partisi olarak öncülüğünü yapmaya çalıştığımız bu mitinge bütün siyasi partilerimizi, bütün sivil toplum kuruluşlarımızı, bütün derneklerimizi ve kalbine, gönlüne Kudüs’ü,  Mescid-İ Aksa’yı nakşeden bütün milletimizi, muhterem Konyalı vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

4-2-035.jpg

AKSA KUTLU BİR MEKANDIR

Miting konseptinin "İsrail güçten anlar” olduğunu ifade eden Doğan, şöyle konuştu: “Güç birlik olmakla mümkündür.  Bugün dünya genelinde ve özellikle de İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde mutlaka Siyonist terör devleti İsrail’in parmağı vardır. Bu terör devletine yazık ki biz Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına son hızla devam etmektedir.

Tüm Halkımız ve Bütün İnsanlık şunu artık iyice anlamalıdır ki; bölgemizde ve Müslüman coğrafyasında akan bütün kanın, bütün İç Savaşların ve bütün Terör Olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail Devleti vardır. Siyonist İsrail Devleti bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar Sapık bir inanca sahiptir. İsrail, Türkiye'ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır. Siyonist İsrail'in bu küstahça davranışlarının kaynağı Batı'dan aldığı cesarettir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği, İsrail'in her sapkınlığına her türlü şekilde açıktan ve alenen destek vermektedir.

Mescid-i Aksa, Mukaddes Kudüs; Rabbimizin Mübarek kıldığı o Nazif belde. Ne yazık ki Zulmün, gözyaşının ve işgalin en şiddetlisinin yaşandığı aziz şehir. Her Sabah yeni bir Katliamla uyanan, her gününü Izdırap içerisinde geçiren, Siyonist işgalin pençesindeki Mirac'ın Merkezi. Ve şimdi yine Siyonist İsrail, Mescid-i Aksa'nın kapılarını kapattı. 50 yıl sonra,17 Temmuz Cuma günü , bir kez daha Cuma Namazının kılınmasını yasakladı. Mescid-i Aksâ, İsra Sûresrnin 1.âyetinde açıklandığı üzere ‘çevresi mübarek kılınan’ kutlu bir mekandır.”

KUDÜS BİZİM HAREMİMİZ

Kudüs’ün ‘Ümmetin haremi’ olduğunu ifade eden Doğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Kuru bir toprak davası değil, insanlığın kurtuluşunun kapısıdır Kudüs. Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğü demektir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgali kabul edilemez. İsra ve Mirac'ın şehri Kudüs'ün işgali kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Evet, bugün Kudüs, en zor günlerinde, bizden gür bir ses, gür bir seda bekliyor. Gelin, hep birlikte sesimizi yükseltelim, bütün gücümüzle ve İmanımızla Mescid- Aksâ'ya sahip çıkalım. Bütün dünya Müslümanları şunu artık anlamalıdır ki; İslam ümmetinin huzuru ve kurtuluşu ancak birlik, beraberlik,kardeşlik ve Allah'ın ipine sımsıkıca sarılmaktadır. -Zaman, Ümmetin özelde Ortadoğu'da ve dünyanın her tarafında çektiği çile ve ıstıraba ‘Artık Yeter!’ demek için haykırma zamanıdır. - Zaman, Haçlı ve Siyonist zihniyetinin dünyalık menfaatleri için Müslümanlara çektirdiklerine yeter demenin zamanıdır. Filistin'deki ve Dünya’nın herhangi bir yerindeki bütün mazlum ve muztazaf insanlara Allah'ın izni ve keremiyle, ‘Korkmayın biz Türkiye Müslümanları olarak yanınızdayız ve bir gün Hz. Davut gibi, Hz. Musa gibi, Hz. Süleyman gibi, Adil Hz. Ömer gibi, Başkomutan Selahaddin-i Eyyubi gibi ve Cennetmekan Abdülhamit Han gibi, geleceğiz. Ve inşallah sizinle beraber bütün insanlığın kurtuluşunu gerçekleştireceğiz demek için 30 Temmuz’da meydanlarda olacağız.Mitinge katılmak isteyen tüm kardeşlerimiz bizlere Anadolu Gençlik Derneği başkanlıklarımıza ulaşabilir.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.