Merzifon'da Peygamber Sevgisi Camiye Sığmadı

Merzifon'da Peygamber Sevgisi Camiye Sığmadı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Merzifon Belediyesi ve Merzifon Müftülüğü tarafından ortaklaşa hazırlan program yoğun ilgi gördü.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Merzifon Belediyesi ve Merzifon Müftülüğü tarafından ortaklaşa hazırlan program yoğun ilgi gördü.

Sabah namazında tarihi Kara Mustafa Paşa Cami’ni dolduran Merzifonlular, camide yer bulamayınca bahçede hatta Cumhuriyet Meydanı'nda sabah namazını kıldı. Programda mevlit, Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. Öğrenciler, Hz. Muhammed'i anlatan şiirler seslendirdi. Yaklaşık üç bin kişinin katıldığı programda Merzifon Belediyesi tarafından hazırlanan keşkekler ve kahvaltılıklar dağıtıldı. Vatandaşlar, evlerinde hazırlayıp getirdikleri kahvaltılıkları birbirlerine ikram etti.

Merzifon İlçe Müftüsü Mustafa Altun, program sonrası yaptığı konuşmada “İnşallah bu beraberlik ebedi olsun. Ne güzel ikramlar yapıldı. Bir taraftan belediyemizin organize ettiği, bir taraftan Kur'an kurslarımızın organize ettiği, bir taraftan vatandaşlarımızın evlerinden getirdiği kahvaltılıkları bir köşede ikram ettiler. Karşılığını yalnızca Allah'tan bekliyorlar. Peygamber sevgisine, şefaatine nail olmak istiyorlar. Allah herkesin gönlüne göre versin. Buradan değerli yetkililerimizden bir isteğim var; gelecek yıllara daha fazla gönüllere ulaşmak peygambere efendimizi daha fazla insanın gönlüne ulaştırmak için daha kapsamlı ve çalışma yapıp efendimizi gönüllerimize girmesine vesile olalım.” dedi.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ise şunları söyledi: “Gönülleri peygamber sevgisiyle dolu insanlarla bir araya gelmek çok onur verici. Ne mutlu bize ki yüce bir dinin mensuplarıyız. Böyle güzel bir programı düzenleyen ilçe müftümüze, değerli din görevlisi arkadaşlarımıza, belediye çalışanlarımıza, emeği geçen herkese ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”





CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.