Merzifon Tso Başkanı Altınay: İhracat Hedefimiz 1 Milyar Dolar

Merzifon Tso Başkanı Altınay: İhracat Hedefimiz 1 Milyar Dolar

Merzifon Ticaret Odası Başkanı ve Organize Sanayii Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Altınay, "Merzifon Organize Sanayi Bölgesi olarak Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde ihracat hedefimiz 1 milyar dolardır.” dedi.CHP Genel...

Merzifon Ticaret Odası Başkanı ve Organize Sanayii Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Altınay, "Merzifon Organize Sanayi Bölgesi olarak Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde ihracat hedefimiz 1 milyar dolardır.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Amasya’da Merzifon ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikaları gezdi.

Merzifon Ticaret Odası Başkanı Fatih Altınay’ın da kendisine eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, bir süre üretim yapan fabrikaları inceledikten sonra Merzifon Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda işadamlarıyla bir araya geldi.

Burada konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, üretmeden tüketen toplumların hiçbir zaman gelişemeyeceğini belirterek, üretilen ürünlerin de katma değerinin yüksek olması gerektiğini söyledi.

Merzifon Ticaret Odası Başkanı ve Organize Sanayii Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Altınay ise Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgiler verdi.

Organize Sanayi Bölgesi’nin, 1050 dönüm üzerine kurulduğunu ve burada toplam 34 firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Altınay, “Yaklaşık olarak istihdam sayısı ise 3 bin 200 civarındadır. Amacımız bu sayıyı daha yukarı çıkararak memleketimizde işsizliğe bir nebzede olsa çare olmaktır." açıklamasını yaptı. 2013 yılı itibariyle 153 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydeden Fatih Altınay, “2014 tahmini ise yaklaşık 200 milyon dolar olarak gerçekleşeceğine inanıyoruz. Merzifon Organize Sanayi Bölgesi olarak Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde ihracat hedefimiz 1 milyar dolardır.” ifadelerini kullandı.

Alınan hedefler doğrultusunda Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’ne Gümrük Müdürlüğü açacaklarını dile getiren Altınay, “Bu konu ile ilgili çalışmalarımızda epey mesafe aldık. Bayram tatiline müteakip Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na müracaatımızı yapacağız inşallah. 2014 yılı bitmeden bu işi de çözmüş olacağız." bilgisini verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.