Merzifon Ahi Koleji Öğrencileri Velileriyle Birlikte Öğreniyor

Merzifon Ahi Koleji Öğrencileri Velileriyle Birlikte Öğreniyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde eğitim, öğretim veren Ümit Eğitim Kurumları Özel Ahi Koleji, öğrencilerine ve velilerine yönelik eğitim semineri verdi.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde eğitim, öğretim veren Ümit Eğitim Kurumları Özel Ahi Koleji, öğrencilerine ve velilerine yönelik eğitim semineri verdi.

Ahi kolejinde gerçekleşen seminerde 'Öğrenme Modelleri Testi' ile öğrencilerin nasıl çalışması gerektiği, veliler ise öğrencilerine nasıl davranmaları gerektiğini öğrendi. Psikolojik Danışman Dr. Halil İbrahim Erden tarafından hazırlanıp uygulanan testin sonuçları, öğrenci ve veli tarafından memnuniyetle karşılandı. Test sonucunda öğrenciler kendilerini daha iyi tanıyıp, nasıl çalışırlarsa verim alabileceklerini öğrenmiş oldu.

Dr. Halil İbrahim Erden, Ahi Koleji’nde veli ve öğrencilere etkili ve kolay öğrenme yöntemlerini anlatan seminer verdi. Erden, “Her öğrencinin kendine özgü algılama ve öğrenme yeteneği var. Temelde üç farklı model var, bunlar görsel öğrenme, işitsel öğrenme ve kinestetik öğrenmedir. Çocuğun kendini tanıyarak en kolay nasıl anladığını öğrendiğini bulması gerekir. Yaptığımız testle öğrencilerimiz ve velilerimiz bunu öğrenmiş oldu. Öğrenci doğru öğrenme yöntemiyle çalışmadığında öğrenirken zorlanmakta, ayrıca bilgi kalıcı olamamaktadır. Kinestetik bir öğrenci, deneyerek yaparak bilgiyi öğrenmektedir, ayrıca bu öğrencilerin ders çalışırken sallanması veya kalem vb. araç gereçle oynaması engellenmemelidir; bu davranışları öğrenmelerini kolaylaştırmaktadır. İşitsel öğrencilerin de yüksek sesle konuşarak ders çalışmaları onların öğrenmelerini kolaylaştırır. Dersi öğrenmelerinin tek yolu birileri tarafından kendilerine anlatılmasıdır. Bir konuyu sıfırdan kendi başlarına öğrenmeleri zordur. Görsel öğrenme modeline sahip çocuklar şekil, grafik ve harita gibi görsel materyalle çalışmalı, renkli kalemler kullanmaları, şekiller çizmeleri engellenmemelidir."’ şeklinde konuştu.

Velilere, çocukların başarısında bu öğrenme modellerinin evde nasıl kullanılması gerektiğini anlatan Dr. Halil İbrahim Erden, öğrenmenin başarıya ulaşmasında çocukların duygularının çok önemli olduğunu, moralsiz, karamsar çocuğun çalışmasından verim alınamayacağını söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.